Вакансії

Бородянський порекомендував Раді з питань державної підтримки кіно подати у відставку 

1 жовтня після засідання Ради міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський написав на своїй сторінці у Facebook:

«Рішення — немає… для мене це означає тільки одне — саботування інтересів кіноспільноти, бо вона чекає рішення, держави, і неспроможність Ради виконувати свої прямі функції та зобов’язання. Це означає, що члени Ради розуміли, що вони перевищують свої повноваження, і свідомо це зробили, оскільки не передбачено жодної відповідальності за перевищення повноважень. Так само і за прийняття рішень.

І тому було би чесно, якби колективний орган, який МАЄ приймати рішення, визнав свою неспроможність і подав у відставку».

Раніше ми писали, що Міністерство культури має намір скасувати результати 11-го пітчингу Держкіно, оскільки ньому затвердили проєктів на суму 1.7 млрд грн. Ця сума втричі перевищує річний бюджет Держкіно і це без урахування анімаційного, дитячого документального кіно та серіалів. Попри те, що кінематографісти попросили Зеленського не скасовувати результати 11-го пітчингу, яке майбутнє чекає на українську кіноіндустрію, досі невідомо. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: