Вакансії

«Exodus. Бірючій 019. Монтенегро» зафіксують у 3D-репортажі

До резиденції «Exodus. Бірючий 019. Чорногорія» приєдналась українська художниця, що працює у Чехії, Павла Нікітіна. Не дивлячись на молодий вік, 22 роки, вона вже має досвід виставок не лише як мисткиня, але й як куратор: 2013-го курувала імпрезу молодих художніків «Самі» в рамках проекту «Юність на Андріївському» (Київ, Україна).

Павла Нікітіна навчається на факультеті образотворчих мистецтв Теїнічного университету міста Брно (Чехія), практикує скульптуру у її класичних та новітніх техніках — від обробки каміння до 3D-моделювання. Учасниця 8-ми спільних виставок, серед яких “Outside These Walls” («Поза цими стінами») в галереї “SVA Flatiron” (2018, Нью-Йорк, США), “Mystics, Spirits and Muses” («Містики, духи та музи») в Будинку Кафки в рамках 15-го щорічного форуму “Art Prague” (2016, Прага, Чехія), “Analog versus Digital” («Аналог versus Діджитал») в Муніціпальній галереї (2018, Трутнов, Чехія), “Digital Exchange 3” («Дігитальний обмін 3»), програма “FaVU Brno > SVA New York” в галереї “FaVU” (2018, Брно, Чехія).

Павла Нікітіна

Павла Нікітіна

Серед персональних проектів Нікітіної найбільшу увагу на сьогодні отримала інсталяція-дослідження «5 хвилин», присвячена українським ветеранам та учасникам бойових дій АТО, створена в жанрі 3D-репортаж, винайденому мисткинею. «Люди в темряві війни втрачають свою ідентичність. Перші повідомлення на початку бойових дій включають імена, але потім відбуваються зміни і люди стають числами: повернулося стільки, стільки живих, стільки поранених, а стільки загинуло. Люди — не цифри для мене. Тоді як виглядають ті, хто там? Моєю метою було повернути цифрам їхні обличчя», — говорить художниця.

У рамках проекту «Exodus. Бірючий 019. Чорногорія» в співпраці з чеським колегою Іржі Пецем Павла Нікітіна готує 3D-репортаж про учасників проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: