Вакансії

Критика: експерти хвилюються, що затверджений план cобору Паризької Богоматері перетворить місце на Діснейленд

©Christophe Petit Tesson/POOL/AFP/ Getty Images
©Christophe Petit Tesson/POOL/AFP/ Getty Images

Затверджений план реконструкції cобору Паризької Богоматері обурив французів, які стверджують, що план «діснеїфікує» готичний храм. 

Згідно з повідомленням Daily Telegraph, вівтарі, класичні скульптури та сповідальні будки замінять на сучасні розписи, звукові та світлові інсталяції, що покликані перенести відвідувачів «з темряви до світла».

Крістіан Руссело, генеральний директор Фонду Нотр-Дам, сказав, що ідея полягає в тому, щоб доступною мовою пояснити усім відвідувачам головні моменти в Біблії. «Іноземні відвідувачі бачать вивіски та чудові картини, але нічого не розуміють. Зображення, скульптури й картини мають значення, але також і слова. Тож є плани спроєктувати вивіски китайською, французькою, іспанською та англійською мовами». 

Проте план-концепція ремонту викликав обурення в громадськості, а консервативна газета The Telegraph осудила цю ідею, назвавши її спосіб осучаснення «християнством для чайників».

Хоча майбутнє інтер’єру храму зависло в повітрі, реконструкція зовнішнього вигляду 850-річної готичної споруди досі триває за більш традиційним планом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: