Вакансії

Що потрібно знати про нового міністра культури Володимира Бородянського

exc-5d6e7f6cb6a49c0001bbdcf0
exc-5d6e7f6cb6a49c0001bbdcf0

Володимир Бородянський — український медіа-діяч, колишній голова правління ПрАТ «ММЦ СТБ». У 2019 Володимир став міністром культури, молоді та спорту України.

бізі.jpg

Ось 5 фактів, які потрібно знати про нового міністра.

1. Бородянський у 1997 році закінчив фінансово-економічний факультет за спеціальністю «Фінанси та кредит» Київського національного економічного університету. З 1998 року працював на посаді комерційного директора газети «Московський комсомолець в Україні». З 2000 року працював керівником відділу управління медіа-активами Альфа-банку. Бородянський відповідав за реалізацію таких бізнес-проєктів, як Новий канал та Наше радіо. У 2004 році майбутній міністр працював генеральним директором телеканалу СТБ, а з березеня 2012 року очолював медіагрупу Віктора Пінчука.

2. Бородянський розповів, що потрапив у політику після запрошення Володимира Зеленського. «Мы встречались дважды — сначала было предложение заняться гуманитарным блоком, потом я подготовил видение работы над гуманитарной стратегией. Вся дискуссия заняла около месяца».

3. Об’єднання міністерств культури, молоді та спорту в один відділ міністр пояснив як «наслідування іноземних практик». У багатьох країнах світу влада зосереджується на розвитку молоді, тому зараз важливо зрозуміти, що молодь хоче від держави та що ми їй можемо дати.

4. Бородянський зізнався, що не являється експертом у багатьох сферах і він не збирається одноосібно приймати важливе рішення:

«Моя задача собрать в команде умнейших людей и дать им возможность работать».

5. Бородянський впевнений, що завдання міністра — виробити політику, яка унеможливить проблему.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: