Вакансії

6 хобі художників ХХ століття

exc-5e8dc6e055453177c4d15909
exc-5e8dc6e055453177c4d15909

Ми бачили їх реді-мейди, розглядали картини, читали мемуари. Художники, які увійшли в історію як одні з найвідоміших постатей в історії, чим вони займалисья у вільний час? 

Роберта Раушенберг e своїй студії в Нью-Йорку, 1958. Фото: Джаспер Джонс

Роберта Раушенберг e своїй студії в Нью-Йорку, 1958. Фото: Джаспер Джонс

Франсіс Бекон і свинина під вершковим соусом

Британський художник колекціонував кулінарні книги, на його книжкових полицях стояло понад 40 випусків різних видань. Закуски, сніданки, основні страви та десерти, — але ні, він їх не готував. Бекон обожнював розглядати картинки та ілюстрації, вивчати кольори, щоб потім використовувати їх у своїх роботах. 

Марсель Дюшан обожнював шахи

До того, як почати творчу діяльність Марсель Дюшан вправно грав у шахи. Попри переїзди Франція-Бельгія-США він всюди знаходив шахові кружки. У 1925 році здобув звання майстра спорту, виступав за французьку команду на міжнародних шахових олімпіадах, а також випусти свій підручник. У Штатах постійним партнером французького художника став композитор Джон Кейдж.  

Фріда Кало. Фото: Getty Images

Фріда Кало. Фото: Getty Images

Марсель Дюшан за грою в шахи з оголеною Євою Бабіц Бабіце. Фото: Джуліан Вассер для журналу Time, 1963, Пасадена

Марсель Дюшан за грою в шахи з оголеною Євою Бабіц Бабіце. Фото: Джуліан Вассер для журналу Time, 1963, Пасадена

Фріда Кало любила садівництво

На картинах або фото Фріду Кало часто зображують із вплетеними квітами. Сама художниця обожнювала висаджувати квіти та проводити час у саду. Коло також вирощувала фруктові дерева: апельсини, абрикоси, агаву та гранати. 

Александр Колдер і його дні народження

І не в подарунка справа. Мама художника говорила, що коли реєстрували народження сина працівники зробили помилку, і записали його день народження на місяць пізніше, 22 серпня. Колдер не засмутився і святкував день народження двічі на рік.

Пабло Пікассо та вогнепальна зброя

Він любив стріляти, а з собою нерідко носив заряджений холостими патронами револьвер. Пікассо навіть залякував перехожих, за що одного разу його затримала поліція.  

Роберт Раушенберг та мильні опери

Онук німецького іммігранта та індіанки з племені черокі став одним з основних художників абстрактного експресіонізму, концептуального мистецтва і поп-арту. У 1983 він виграв премію Ґреммі за оформлення платівки альбому Talking Heads Speaking in Tongues. Але ми розповідаємо про іншу сторону художника, щоранку Раушенберг любив дивитись серіал «Молоді і зухвалі». «Він обожнював дивитись мильні опери», — зазначав куратор фонду Роберта Раушенберга Девід Уайт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: