Вакансії

BAROQUE Gallery — галерея із доповненою реальністю (AR) — відкрила виставку Артема Гумілевського

В Україні відкрився новий простір сучасного українського мистецтва із доповненою реальністю і віртуальним простором для розміщення робіт художників — BAROQUE Gallery. Однією з перших виставок у BAROQUE Gallery стала експозиція робіт фотографа Артема Гумілевського під кураторством засновниці DACA.agency — Наталії Дмитренко. Гумілевський — представник миколаївської школи фотографії та учень школи концептуальної і мистецької фотографії MYPH.art. 

«За творчістю Артема я давно слідкувала. Коли до мене звернулися розробники галереї, я одразу подумала про цього фотографа як першого художника, практику якого можна та потрібно висвітлити, — розповідає Наталія. — Гумілевський не маючи професійного художнього досвіду, потрапив на навчання до Сергія Мельниченка і за короткий час здобув позитивний відгук і в Україні, і за кордоном». 

У «стінах» BAROQUE Gallery представлений проєкт «Велетень», над яким художник працював під час пандемії та який приніс йому нагороду Global Peace Photo Award 2022. «Велетень» — дослідницький проєкт, у центрі якого стоїть сам художник, а також питання свободи та нашого тіла. Гумілевський працює з фотографією саме у контексті дослідження, а об’єктом ставить самого себе. Знімки можна назвати шокуючими, разом з тим вони актуалізують у собі сучасну повістку, де через інструмент тіла художник також зосереджується на позиції глядача. Чи насолоджуємось ми зображенням? Чи шокують вони нас? Чи викликають огиду? Чи навпаки — навіть полегшення? Окремо варті уваги другорядні «персонажі» та все, що слугує фоном — краєвиди, хатки, зупинка біля села, дрова тощо. Саме ці елементи додають фотографії додаткового нашарування сприйняття. Глядач, крім усього, може співвіднести себе із фотографіями, адже всі інтер’єри нагадують нам власне житло або автентичні місця України.

Експозиція

BAROQUE Gallery — онлайн-галерея із доповненою реальністю (AR) та маркетплейс для українського сучасного мистецтва, в якій виставкові зали та проєкти, що повноцінно працюють як офлайн-події з аудіогідами та звуковим супроводом в застосунку з будь-якої точки світу. Основний клієнт BAROQUE Gallery — художники, адже саме в цьому просторі українські сучасні митці можуть легко синхронізувати свої цифрові твори та переносити їх до виставкових онлайн-залів із супровідними характеристиками для продажу. Надалі BAROQUE Gallery планує представляти групові та персональні проєкти художників у різних медіа: фото, відео, скульптура, інсталяція, 3D-моделі тощо. Додаток дасть можливість багатьом митцям продовжувати свою роботу, мати простір для презентації та інтеграції у світовий арт-ринок для ознайомлення колекціонерів та поціновувачів за кордоном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: