Вакансії

KISFF у 5 програмах: що дивитися під час кінофестивалю короткого метру

Цього року Kyiv International Short Film Festival святкує ювілей, десятиліття хорошого кіно, емоцій, помилок та перемог. З 4 по 8 серпня у кінотеатрі Київська Русь та в парку ім Тараса Шевченка у глядачів є можливість подивитися 30 програм короткого метру, 30 підбірок незалежних стрічок з усього світу. 

Щоб не загубитися у програмах та точно не пропустити цікаві кураторські добірки Your Art рекомендує відвідати «До житлового питання», Midnight Sexy Shorts, FEM* RIOT, «Любовний настрій» та «KISFF 10 років: Вибрані українські фільми».

Стоп-кадр «Причина смерті», реж. Джіоті Містрі
Стоп-кадр «Причина смерті», реж. Джіоті Містрі

«До житлового питання»

Під час пандемії питання оплати орендованого житла сталого як ніколи гострим: мільйони людей залишилися без роботи, а ціни на квартири не зменшилися. У всьому світі проходили акції під хештегом #cancelrent для сканування орендної плати у період пандемії. Кураторка Лена Сирбу підібрала стрічки, які розповідають про боротьбу за право на житло, джентрифікацію та про те, як влада витісняє людей з їхніх домівок.

Midnight Sexy Shorts

Сексуальнсть і тілесність вже давно не табуйовані теми в суспільстві, зараз це один із трендів — говорити на відверті теми публічно. В одній з найпопулярніших програм кінофестивалю Midnight Sexy Shorts представлено 7 стрічок, де немає жодних табу чи заборонених тем. «Приготуйтеся зазирнути у найвіддаленіші куточки вашої свідомості, де криється природа вашого розуміння сексуальності. Мова тіла, неприхована правда про людські фантазії та чуттєвість, що переходить у справжній екстаз», — кажуть програмери. 

Стоп-кадр «1-1», реж.  Наурес Саґер
Стоп-кадр «1-1», реж. Наурес Саґер

FEM* RIOT

Попри актуальність феміністичної повістки, наскільки це середовище є інклюзивним для трансгендерних людей, достеменно не відомо. Які права мають трансгендерні люди? Як їм захистити себе, якщо у правовому полі в більшості країн ти досі не можеш змінити стать у паспорті за власним бажанням? Також відомі випадки ненависті, а Джоан Роулінг часто пише у своєму твіттері трансфобні пости про відмову в доступі до жіночих вбиралень людей, які наважилися на операцію. FEM* RIOT не дає відповіді на жодні питання, проте допомагає подивитися на ситуацію під іншим кутом. 

«Любовний настрій»

Добірка названа в честь фільму зі золотої скарбниці кінематографу «Любовний настрій» Вонга Карвая. Фільми добірки розповідають про різне трактування кохання, його невловимість та швидкоплинність. Кожен, хто переживав це почуття, впізнає себе в одному з героїв і зможе дослідити себе заново. 

«KISFF 10 років: Вибрані українські фільми»

Оскільки фестивалю вже десять років, це той час, коли можна провести певний зріз кінематографу та проаналізувати, як саме змінилася індустрія. Це також хороша можливість згадати кращі фільми, якими ми пишаємося. Тому до зустрічі в парку Шевченка за переглядом «KISFF 10 років: Вибрані українські фільми»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: