Вакансії

5 фактів про автора слогану I ♥️ NY

exc-5ef9ddfe068552405e850782
exc-5ef9ddfe068552405e850782

26 червня у свій 91-й день народження помер графічний дизайнер Мілтон Глейзер. Дизайнер відомий завдяки створенню логотипу міста Нью-Йорку співпрацею з Бобом Діланом та видавничою діяльністю. Мілтон Глейзер став першим дизайнером, який отримав National Medal of the Arts. Сьогодні ми згадуємо п’ять цікавих фактів з біографії Мілтона Глейзера.

2906_08.jpg

  • Дизайнер разом з іншими випускниками The Cooper Union заснували Push Pin Studios. Робота студії відкидала традиційні способи дизайну та виступала за переосмислені інтерпретації історичних стилів. Після того як Глейзер та Сеймур Чваст протягом двадцяти років успішно керували Push Pin, Мілтон вирішив заснувати власну компанію і пішов з Push Pin. 

  • У 1983 році Глейзер об’єднався з Вальтером Бернардом і відкрив фірму з дизайну видань WBMG. Фірма створювала візуальний стиль понад 50 журналів з різних куточків світу. Він також є співзасновником журналу New York Magazine. 

  • Дизайнер також займався ілюстрацією плакатів, його роботи знаходяться у колекціях Національного музею дизайну Cooper Hewitt; Музеї Вікторії та Альберта та Музеї Ізраїлю в Єрусалимі. Один із перших плакатів він створив для обкладинки альбому Боба Ділана Bob Dylan’s Greatest Hits. Виставки Глейзера проводились у паризькому Помпіду та нью-йоркському МоМА. 

Bob Dylan's Greatest Hits © vinyla

Bob Dylan’s Greatest Hits ©vinyla

  • Глейзер також створив головний логотип міста Нью-Йорк. Щорічно I ♥ NY приносить понад 30 мільйонів доларів прибутку, з ним продають блокноти, ручки, футболки, ручки, кепки та навіть спідню білизну і це далеко не весь список. Ідея створення такого дизайну до Глейзера прийшла в машині, що цікаво логотип I ♥ NY він подарував місту безкоштовно. 

  • Про дизайнера також створили документальний фільм під назвою To Inform and Delight: The World of Milton Glaser.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: