Вакансії

Множинність образу в серії робіт Вадима Козловського

Немає, напевно, кращого засобу зупинити час, ніж фотографія.

Завдяки їй людство накопичило безліч вражаючих моментів буття історії, але в цієї фіксації є і певна слабкість. Деякі прояви життя неможливо відобразити статично, бо вони за своєю суттю не є такими. Швидкоплинність часу, зміни світла та тіні, рух об’єктів у просторі мають у своїй природі суто динамічні характеристики. Чи можливо відтворити за допомогою дискретного принципу цілісність цих процесів? Певною мірою це завдання вже давно виконане у вигляді анімації, де зміни за невеликі проміжки часу у об’єктах «зшиті» у цілісну картину рухів та перетікання одного стану вінший. 

«Привіт, Цюрих»
«Привіт, Цюрих»
«Хаос та порядок 3»
«Хаос та порядок 3»
«Розсмугований пейзаж»
«Розсмугований пейзаж»
«Сонячне світло»
«Сонячне світло»

 

Багато відомих  фотографій завдячують своїй появі вдалому моменту. Проте неможливо вловити усі моменти життя, однак можна скласти певну систему моментів, які дозволяють передати рух лише завдяки багаторазовій фіксації. Коли мова йде про рух часу — автор здатний зіткати з примарних миттєвостей повновісну єдину тканину. Межі часу перестають бути обмеженням для сприйняття та набуває при цьому незвичної поліфонії. У якомусь сенсі фотографія віддзеркалює відносність поняття невідворотності часу. Те, що ми втрачаємо, рухаючись від моменту до моменту, можливо уявити у вигляді нашарування їх один на одного. Подібний підхід властивий створенню музики, де кожна нота сама по собі ще не є музикою, але бувши вплетеною  у тло твору є фрагментом цілісного звучання. На іншому боці подібного підходу — ілюстрація відносності простору та часу. 

У цих фотографіях простір згортається в одну точку, через яку і протікає час, вносячи властиві його рухові зміни.

Кураторський текст Ірина Береза

«Ті, що йдуть»
«Ті, що йдуть»
«Непотрібні»
«Непотрібні»
«Обід у психушці»
«Обід у психушці»
«Перехід на соборній»
«Перехід на соборній»

Вадим Козловський — художник, живе і працює у Вінниці. Член Національної спілки фотохудожників України, а також член складу художньої ради. За творчу кар’єру створив понад 50 проєктів, які представив в Україні та за кордоном. Зокрема, брав участь в численних конкурсах у Франції, Італії, Ірландії, Польщі, Грузії та інших країнах. У 1997 році отримав почесне звання «Художник Міжнародної федерації фотомистецтва при ЮНЕСКО (AFIAP)».

«Хаос та порядок 2»
«Хаос та порядок 2»
«Хаос та порядок 1»
«Хаос та порядок 1»
«Комунальна фура»
«Комунальна фура»
«Ріг достатку»
«Ріг достатку»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: