Вакансії

«Молодість» у 5 фільмах: що дивитися на кінофестивалі

З 29 травня по 6 червня триватиме Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість». Цьогорічна подія святкує одразу два ювілеї — 30 років від Дня проголошення незалежності України (відповідно 30 років становлення нового українського кінематографа) та 50-ту річницю фестивалю. З цієї нагоди з’явилася секція в позаконкурсній програмі «50: РІЧНИЦЯ» та документальний конкурс, у рамках якого режисери представлять свої дебютні роботи. Детальніше ознайомитися з програмою можна тут. 

З-поміж понад 200 стрічок, що будуть представлені на «Молодості», Your Art називає 5 фільмів з різних секцій позаконкурсної програми, які варто переглянути на кінофестивалі.

Катя Паскаріу в ролі вчительки-невдахи Емі у фільмі «Невдалий трах, або Шалене порно»
Катя Паскаріу в ролі вчительки-невдахи Емі у фільмі «Невдалий трах, або Шалене порно»

ВАВИЛОН ХХ 

Програма: Фільм-відкриття

Фільм-переможець «Молодості» 1979 року — стрічка Івана Миколайчука за мотивами роману Василя Земляка «Лебедина зграя» про перші кроки колективізації в українському селі.

НЕВДАЛИЙ ТРАХ, АБО ШАЛЕНЕ ПОРНО

Програма: Фестиваль фестивалів

Фільм румунського режисера Раду Жуде, переможець цьогорічного Берлінале. Ігрова стрічка про шкільну вчительку Емі, еротичне відео якої потрапило в інтернет, тож тепер на неї чекають батьківські збори в престижній школі.

ВІДВАГА

Програма: Спеціальні події фестивалю

Документальний фільм Аляксєя Палуяна про протести в Білорусі 2020–2021 років. Головні герої стрічки — Марина, Павєл і Дєніс, учасники андеграундної театральної трупи в Мінську. Під час президентських виборів 2020 року вони беруть участь в мирних масових протестах, так само, як і тисячі інших людей.

МОРҐАНА

Програма: Опівнічний сеанс

Документальна стрічка режисерок Джозі Гесс та Ізабель Пеппард про колишню домогосподарку Морґану Мʼюзес, яка кардинально змінила своє життя, знявши еротичний фільм «Привʼязаний боргом». Ця стрічка Морґани стала початком радикальної подорожі сексуальним дослідженням й особистим переосмисленням.

6/64 МАМА І ТАТО (ГЕППЕНІНҐ ОТТО МЮЛЯ) 

Програма: Король кадрів: Курт Крен (1929–1998)

На кінофестивалі буде представлена спеціальна підбірка 16 стрічок австрійського режисера-авангардиста Курта Крена, чиї роботи вплинули на кіно 70-х років і формування естетики кліпів MTV. Серед них, зокрема, буде представлений фільм, створений на основі акції Отто Мюля, співзасновника та учасника руху віденського акціонізму.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: