Вакансії

Символічні для Києва будівлі: Курган співає у Національній бібліотеці імені Вернадського

У межах проєкту Zmova від kontrabass promo 26 січня вийшло відео за участі одного із учасників групи «Курган», якого редакція добре знає й любить за такі пісні, як «Кровавий кулак», «Любопитство» та кліп на вірш «Шепоче», режисеркою якого стала постійна фотографка Your Art Поліна Полікарпова

 

Багато будинків та пам’ятників архітектури в Києві сьогодні зазнають змін та руйнації. Аби привернути увагу до символічних для міста будівель, kontrabass promo записав відео із музикантами в них. «Курган» виконав кілька пісень зі свого першого альбому «Бібліотека странних знаній» у бібліотеці ім. В. І. Вернадського. Фонд бібліотеки налічує понад 16 млн одиниць, а сама будівля — одна із перших у Європі спеціально спроєктована як приміщення для зберігання книг. Адміністрація установи вже давно позиціонує бібліотеку як культурний центр.

Ми поговорили з учасником групи «Курган» Євгенієм Володченко про Київ, суржик та саму бібліотеку — чому саме її було обрано. 

«Я співаю про те, що мене хвилює і про те, що мене інтересує. Коли ми записували відео, Київ був дружелюбним і навіть ожеледиця не іспортила общеє впечятленіє. 

Місто Київ — це неуклюжий велетень, який не може почухати собі спину». 

Публікуємо відео «Кургану» для проєкту Zmova, записане у бібліотеці ім. В. І. Вернадського: 

«Від проєкту Zmova поступило предложеніє записать лайв у чітальному залі бібліотеки ім. В. І. Вернадського. Моя перша сольна збірка називалась “Бібіліотека странних знаній” — классно совпало»

У відео закадровий голос говорить про суржик як про «універсальний код: «Суржик — це скоріше не “код”, а рівняння з багатьма перєменними. Всі використовують ці фрази», — відповів «Курган» на запитання редакції про те, як тексти його пісень транслюють знайомий усім суржик та побутові кліше. 

Зйомка — Люба Слюсарева, Олег Гієнко та Марія Войтович.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: