Вакансії

Вибір редакції: гід фестивалем «Конструкція»

З 17 по 27 червня у Дніпрі відбудеться фестиваль «Конструкція», присвячений аудіовізуальному мистецтву та новим медіа, який проводиться з 2014 року. Цьогоріч для гостей фестивалю підготували насичену програму, а редакція Your Art створила власний гід на основі розкладу, щоб ви не загубилися в ньому.

Проєкт «Фестиваль аудіовізуального мистецтва та нових медіа у міському просторі “Конструкція”» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Державного агентства розвитку туризму.

Партнерами фестивалю також є Дніпровський коледж культури та мистецтв, Австрійський культурний форум, Pro Helvetia, Cryptic/Sonica, SHAPE, Британська Рада в Україні, програма «Культурна столиця», Центр сучасної культури у Дніпрі.

nastia
Настя Калита, головна редакторка

Даніїл Галкін, відкриття виставки «Салют, Перемога» — 20 червня о 19:00 та live від Богдана Конакова 20 червня о 20:00

Я не втрималася та обрала 3 події з цьогорічної «Конструкції». Збираюся відвідати й раджу вам сходити на відкриття виставки Даніїла Галкіна, якого добре пам’ятаю ще з кураторських виставок Нікіти Кадана у Кмитівському музеї. Тоді Галкін лишив по собі найяскравіше враження. Після відкриття виставки відправляйтеся одразу на live талановитого українського музиканта — Богдана Конакова.

sveta

Світлана Лібет, старша редакторка

Катерина Берлова, відкриття виставки «Сцени з повторенням. Сцена 2» — 22 червня о 19:00

Катерина Берлова — художниця, яка працює з різними медіа, від живопису до аудіоінсталяцій. У своїй практиці вона розкриває те, що все більше втрачається: чуттєве та інтуїтивне, приховане й таємниче. На виставці в Дніпрі Катерина представить серію відео, в яких вона взаємодіє з містом у такий спосіб, що їй весь час стає незручно. Як помістити себе в цей сталий світ? Художниця заходить до локального театрального училища й одягає костюми, відтворює сюжети, аби у такий спосіб мімкрувати до навколишнього світу.

amina

Аміна Ахмед, редакторка

Саша Курмаз, презентація аудіовізуального проєкту «Симфонія тривоги» — 25 червня о 19:00

Про що буде робота «Симфонія тривоги» Саша поки відмовляється коментувати, тому залишається лише фантазувати — мене назва змушує уявляти місто. А вас? Саша Курмаз починав як вуличний художник, зараз працює переважно з фотографією, публічними інтервенціями та концептуальними проєктами.

Uliana

Уляна Калуш, редакторка новин

Олеся Онікієнко, лекція-презентація платформи Womens Sound / Lecture-presentation of Womens Sound platform by Olesia Onykiienko — 26 червня

Олеся Онікієнко — композиторка, авторка музичного оформлення, кураторка платформи Womens Sound. Онікієнко розповість про свій проєкт — відкриту платформу для жінок, що націлена на створення умов для самостійних занять зі звуком. WS — платформа, що надає можливість розвитку музичних перспектив серед жінок. Проєкт влаштовує освітні події, концерти електронної музики й дискотеки за участю жінок. На MixCloud доступні подкасти учасниць та їхня музика.

Sasha

Саша Закревська, артдиректорка

Богдан Бунчак, лекція «Купатися, дивитися кіно, пити пиво, або коротка історія церков у СРСР» — 20 червня о 17:00 та 21 червня о 19:00

Практика Богдана Бунчака зосереджена на взаємодії між мистецтвом та релігією у східноєвропейській культурі. Які ще непопулярні таємниці попереднього атеїстичного режиму дослідив митець? Наступного дня о 19:00 також відбудеться презентація аудіовізуального твору Богдана «Знову, знову, і знову». Також раджу ознайомитися з вебсторінкою митця — https://bohdanbunchak.com. Переглядати сторінку раджу під наступну пісню:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: