Вакансії

Кінематографісти попросили Зеленського не скасовувати результати 11-го пітчингу

Українські кінематографісти написали відкритий лист-звернення президенту Володимиру Зеленському та міністру культури, молоді і спорту Володимиру Бородянському.Кінематографісти пояснили, що скасування результатів 11-го пітчингу кінопроєктів призведе до репутаційних втрат для кіноіндустрії.

«Зміни, які відбуваються в Україні після виборів президента і Верховної Ради, стосуються і кіногалузі. Крім позитивних, є і ті, які викликають занепокоєння. Зокрема, заява голови комітету Ради з гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка про необхідність скасування результатів останнього конкурсу кінопроєктів (11-й пітчинг). Такі дії підривають не тільки стійкість розвитку української кіногалузі, а й репутацію України як надійного партнера на міжнародній арені», — йдеться в листі.

Нагадаємо, що у серпні цього року Пилип Іллєнко голова Державного агентства України з питань кіно, звільнився за власним бажанням. Зараз кінематографісти вимагають оголосити конкурс на посаду нового глави.Раніше ми писали, що Міністерство культури має намір скасувати результати 11-го пітчингу Держкіно.

1кіно.jpg1кіно.jpg

2кіно.jpg2кіно.jpg

3кіно.jpg3кіно.jpg

4кіно.jpg4кіно.jpg

5кіно.jpg5кіно.jpg

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: