Вакансії

Премію «Оскар» присуджуватимуть за новими критеріями

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук прийняла рішення, що буде відбирати картинт на номінацію «Найкращий фільм» згідно з новими критеріями. Тепер головну премію зможе виграти лише інклюзивна стрічка, в якій члени знімальної команди є представниками меншин. Нові правила почнуть діяти з 2024 року та поширюватимуться лише на фільми у категорії «Найкращий фільм».

У відборі будуть дотримуватись наступних стандартів:

Стандарт АОдин з головних або другорядних акторів має бути представником етнічної групи.

30% акторського складу мають становити жінки, члени ЛГБТК +, етнічні представники та люди з обмеженими можливостями.

Основний сюжет фільму повинен стосуватися жінок, етнічних представників, представників ЛГБТК + і людей з обмеженими можливостями.

Стандарт BДві з керівних посад повинні займати жінки, етнічні представники, члени спільноти ЛГБТК + і люди обмеженими можливостями.

Шість технічних співробітників — етнічні представники.

Мінімум 30% від всієї знімальної групи — жінки, етнічні представники, члени спільноти ЛГБТК + і люди обмеженими можливостями.

Стандарт CСтудія повинна найняти на стажування кілька жінок, етнічних представників, членів спільноти ЛГБТК + і людей обмеженими можливостями, а також оплатити їм навчання.

Стандарт DКілька керівників маркетингових, рекламних або дистриб’юторських команд повинні бути жінки, етнічні представники, члени спільноти ЛГБТК + і люди обмеженими можливостями.

Як пишеться в заяві Академії, ці критерії допоможуть «відбивати різноманітність населення нашої планети як серед творців фільму, так і його глядачів».

Обкладинка: фільм Hedwig and the Angry Inch, реж. Джон Кемерон Мітчелл 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: