Вакансії

12 асоціацій художньої торгівлі створили кампанію проти продажу розграбованих афганських артефактів

©news.in-24
©news.in-24

У серпні сили Талібану прокотилися Афганістаном і захопили столицю Кабул. За кілька тижнів після повстання міжнародні організації спадщини та культури призупинили більшість проєктів у Афганістані, а також стежили за статусом старовинного мистецтва, археології та архітектури країни. 

Як наслідок, 12 великих асоціацій художньої торгівлі об’днали зусилля, щоб зупинити доступ до розкрадання артефактів і творів мистецтва для продажу на західному артринку. «Дозвіл на надходження таких артефактів на ринок компрометує законний ринок мистецтва та старожитностей і суперечить професійним та етичним стандартам наших торгових асоціацій», — йдеться у відкритому листі. 

Національний музей Афганістану в Кабулі заявив, що грабіж реліквій зростає в країні, і закликав внутрішні сили безпеки та міжнародне мистецьке співтовариство «не дозволяти опортуністам використовувати цю ситуацію як причину погіршення стану». Колекція музею поки що уникнула пошкоджень чи крадіжок, але експерти у всьому світі все ще побоюються за її безпеку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: