Вакансії

12 найочікуваніших споруд 2022 року за версією видання Dezeen

Архітектурне видання Dezeen оприлюднило список найочікуваніших архітектурних проєктів, що мають завершити вже у 2022 році. Проєкти розташовані в Японії, Китаї, Тайвані, Данії, США, Австралії, Італії та Нідерландах.

Театральний центр, розташований у Тайбеї на острові Тайвань. Проєкт розроблений нідерландською архітектурною фірмою OMA. Центр вміщатиме три театральні зали. У сферичному просторі розмістять сцену для театру Globe Playhouse на 800 місць. За необхідністю два зали можна буде об‘єднати в один, який вміщатиме 2300 глядачів. Відкриття заплановано на літо.

Міжнародний футбольний центр на 60 тисяч глядачів має відкритися напередодні Кубка Азії з футболу 2023 року в Сіані, Китай. Його особливістю будуть озеленені тераси, прозорий дах і колони у футуристичному стилі. Архітектором проєкту стало бюро Zaha Hadid Architects.

Артгалерея «Сідней-Модерн» — це розширення художньої галереї Нового Південного Уельсу, одного з найбільших музеїв Австралії. Каскад скляних павільйонів спроєктували на контрасті до неокласицистичної будівлі ХІХ століття. Проєкт також передбачає підземну галерею, створену з нафтового резервуара часів Другої світової війни.

Проєкт театрального центру в Тайвані


Центр водних видів спорту Lanternen («Ліхтарі») розташований на березі моря портового данського міста Есб‘єрг. У будівлі розмістяться водноспортивні клуби, місце для зберігання човнів, майстерня та публічні простори.

Арканзаський музей, колекція якого охоплює спектр від Рембрандта й Поля Сіньяка до представників сучасного американського мистецтва, розташований між паркінгом і автозаправкою на околиці Літл-Рока. Чиказьке архітектурне бюро Studio Gang виграло конкурс на редизайн будівлі. Споруда матиме рельєфний бетонний дах, а глухі фасади зроблять відкритими за допомогою панорамного засклення. Також в інтер‘єрі побільшає світлого дерева.

Офіс робототехнічної компанії DJI у китайському місті Шеньчжень матиме дві вежі зі скла та металу. Між двома будівлями розмістять місток, призначений спеціально для тестування дронів. На нижньому рівні буде демонстраційний простір з рингами для боїв між роботами.

Проєкт центру водних видів спорту в Данії


Початкова школа в Сендбі стане першою в Данії, що відповідає екостандарту «Північний лебідь». Кімнати та зони будівлі можна буде об‘єднувати чи розділяти за потреби.

Багатофункціональний комплекс Nanjing Zendai Himalayas. У футуристичних хмарочосах, що схожі на гори, розмістяться офіси, готелі, житло й комерція. Між ними з‘являться галявини, дерева, ставки, струмки, водоспади та басейни. Деякі менші споруди будуть повністю вкриті зеленню. Площа комплексу становитиме 560 тисяч квадратних метрів.

Команда данського архітектора Б‘ярке Інгельса спроєктувала флагманський комплекс для виробника мінеральної води San Pellegrino в італійських Альпах. Будівля міститиме цех для розливу води у пляшки, а також офіси виробника. Проєктувальники вирішили погратися з класичними елементами римської та італійської архітектури, такими як арки, аркади, портики й галереї.

Проєкт початкової школи в Данії

Житловий комплекс Valley, розташований в Амстердамі, складається з трьох об’єднаних між собою багатоповерхових будинків, розрахованих на 200 квартир, офісів, магазинів та ресторанів. На території комплексу висадили 13 тисяч рослин, дерев і кущів.

Підводний парк зі штучним кораловим рифом біля Маямі-Біч повинен захистити берегову лінію від наслідків змін клімату. Бетонні модулі, що простягнуться на 250 метрів уздовж берега, занурять на глибину 6 метрів. Проєкт розробляли спільно з біологами та іншими спеціалістами. Він також стане розвагою для любителів снорклінгу. Першу чергу планують завершити у грудні цього року.

Меморіал у Мінамі-Санріку присвячений найсильнішому землетрусу в Японії, який відбувся в регіоні Тохоку, а також цунамі 2011 року. Будівля, названа на честь міста, в якому вона розташована, матиме облицювання з кедра та нахилений дах.

Проєкт житлового комплексу Valley у Нідерландах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: