Вакансії

2 картини найвідомішого імпресіоніста Ірландії випадково знайшли на складі Огайо

LANDSCAPE, CONNEMARA ©wiki
LANDSCAPE, CONNEMARA ©wiki

Дві картини найбільш відомого імпресіоніста Ірландії, Пола Генрі, знайшли в сховищі штату Огайо. За картини можуть вторгувати 60 000 доларів.

Сім’я з Огайо, яка утримувала склад, вирішила переглянути роботи, що давно вважалися дешевими принтами. Виявилося, що це були оригінали Пола Генрі (1876–1958), провідного художника-імпресіоніста Ірландії. Коли родина дізналася про справжню цінність, ледь не втратила свідомість, повідомляє Irish Times. Роботи Генрі виявилися на сьогоднішній день найціннішими у всьому маєтку.

Пол Генрі Untitled ©Caza Sikes, Cincinnati
Пол Генрі Untitled ©Caza Sikes, Cincinnati

«Відомий своїми ідеалізованими пейзажами ірландської сільської місцевості, Пол Генрі — єдиний художник, якого кожен ірландський колекціонер повинен мати у своїй колекції», — додав Каза Сайкс, голова аукціонного дому Cincinnati. Рекордна ціна художника становила 622 500 фунтів стерлінгів. Рекорд встановили лише минулого місяця в Лондоні під час торгів Christie’s.

Пол Генріy, In Connemara. ©Caza Sikes, Cincinnati
Пол Генріy, In Connemara. ©Caza Sikes, Cincinnati

Пол Генрі народився та вчився живопису в Белфасті, графство Ольстер, Ірландія. У 1898 році він поїхав у Париж, де навчався в Académie Julian у Джеймса Уістлера. У 1919 Генрі повернувся в Дублін, де в 1920 став одним із засновників Товариства дублінських живописців (Society of Dublin Painters).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: