Вакансії

Суд визнав гру Call of Duty твором мистецтва

У березні 2020 року суддя в Нью-Йорку виніс рішення на користь розробника відеоігор Activision Blizzard. В суд на нього подав виробник автомобілів AM General. Конфлікт полягав у тому, що в грі використані машини компанії, що могло навести геймерів на думку, що компанія підтримує Call of Duty.  

Суд встановив, що плутанина була мінімальною, оскільки ринки збуту відрізняються один від одного. Міністерство оборони США використовує модель автомобіля Humvees з 1983 року, сьогодні він став символом американських військових. Суддя Джордж Б. Даніельс встав на сторону розробників гри та сказав, що автомобіль підсилює реалістичність гри:

«Якщо реалізм — це мистецька мета, яку переслідує розробник гри, він має право використовувати зображення сучасних моделей».

Для геймерів, які давно ведуть суперечки на користь відеоігор як форми мистецтва, рішення є важливим.

«Це може спонукати інших творців відеоігор та художників до більш агресивного захисту своїх прав, оскільки це демонструє готовність суду визнати відеоігри твором мистецтва», — заявила адвокатка з питань інтелектуальної власності Лейла Амінеддоле у the Art Newspaper.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: