Вакансії

В Лондоні відкриється ретроспектива Олафура Еллісона

11 липня в лондонському Tate Modern відкривається виставка «В реальному житті», присвячена Олафуру Еллісону. В ній будуть представлені ключові роботи художника, створені за 30 років кар’єри.

Еліассон став відомим завдяки роботі «Погода», в якій розглядає вітер, дощ та сонце як одну з небагатьох принципових взаємодій з природою, яку все ще можна відчути в місті. Він також зацікавлений в тому, як погода формує місто і, у свою чергу, як саме місто стає фільтром, через який можна її відчути. Вражаюча інсталяція Еліассона привертає увагу до фундаментального акту сприйняття навколишнього світу.

Фото: Olafur Eliasson

Фото: Olafur Eliasson

Іншою роботою «Твій сліпий пасажир» датський художник презентує 90-метрову тунельну установку — це щільно затуманене середовище, яке забезпечує видимість всього на 1,5 метра. Ця обставина змушує відвідувачів музею використовувати інші відчуття, крім зору, для навігації та орієнтування у відношенні до свого оточення.

Фото: Olafur Eliasson

Фото: Olafur Eliasson

Творчості Еліассона властиве безперервне дослідження людських форм сприйняття. У своїх роботах він застосовує світло, колір і такі природні явища, як туман та хвилі, аби перевірити, яким чином фізичний рух, відчуття, взаємодія між мозком і тілом впливає на наше сприйняття навколишнього середовища.

Виставка триватиме в Tate Modern з 11 липня 2019 до 5 січня 2020.

Джерело: Vogue

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: