Вакансії

Олександра Ройтбурда підтримали українські інституції

4 серпня ми написали, що Олександра Ройтбурда достроково звільнили з поста директора ОХМ. На офіційній сторінці Одеського художнього музею у Facebook повідомляють, що розірвання договору було незаконним. Подія спричинила резонанс серед громадян, мистецьких інституцій та політиків. Зокрема новий міністр культури Володимир Бородянський обіцяв особисто перевірити законність звільнення і відповідність процедурним нормам.

Ось, що написав Український Інститут у своєму Facebook:«Відколи Олександр Ройтбурд очолив OFAM / Одеський художній музей, він за короткий час домігся кардинальних змін у його роботі і перетворив його на важливий культурний осередок, значення якого простягається далеко за межі Одеси. Він продемонстрував, що навіть у надскладних умовах роботи, за шаленого опору системи і браку фінансування, можна творити нову, актуальну, динамічну музейну інституцію».

Громадська організація PEN Ukraine також підтримала Олександра Ройтбурда:«Український ПЕН долучається до позиції культурних та правозахисних організацій і закликає депутатів Одеської обласної ради припинити тиск на Олександра Ройтбурда і, відповідно до українського законодавства, поновити його на посаді директора Одеського художнього музею. Також ми звертаємося до представників української культурної сфери із проханням підтримати Одеський художній музей у його праві визначати своє майбутнє».

Національний художній музей, Довженко-Центр та міжнародна музейна асоціація ICOM, висловлюють свою підтримку на адресу Ройтбурда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: