Вакансії

У Києві напали на учасників Маршу Жінок

8 березня у Києві пройшов Марш Жінок*. Одна з учасниць маршу Марина Дубина на своїй сторінці у Facebook повідомила, що близько 13:50 на неї та шістьох її друзів вчинили напад у підземному переході по вулиці Набережно-Хрещатицькій. Декілька дівчат змогли втекти та викликати швидку з поліцією. Одному з постраждалих підбили око, а іншому бризнули в обличчя перцевим балончиком. Поліція приїхала оперативно, зібрала свідчення постраждалих та дістала відеозаписи з камер спостережень поблизу сутички. 

Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних, трьох з яких майже одразу відпустили. Відповідальність за напад взяла організація «Невідомий Патріот» у своєму телеграм каналі вони написали про затримання чотирьох активістів:

«Витягли наших активістів.Дякуємо всім небайдужим, хто приїхав. Ваша присутність дійсно була важлива. Поліція подільського РУВС ще пам’ятає солідарність патріотів, тому пристально спостерігали за натовпом і постійно питали у Строканя чи все буде нормально, чи не буде так, як “попереднього разу”. Згодом більше інформації».

Станом на 8 березня Відділ комунікації поліції Києва на своїй офіційній сторінці у Facebook написав:«Сутичок та провокацій допущено не було, заплановані акції пройшли спокійно. Загалом у ході брало участь близько 2000 осіб, а громадський порядок забезпечували 500 поліціянтів та бійців Національної гвардії України».

* — під загальним терміном «жінки» організатори Маршу розуміють багатоманітність жіночих досвідів, ідентичностей та соціалізації, що знаходяться на перетинах раси, класу, віку, сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: