Вакансії

98-річна жінка продала непотрібну дизайнерську шафу за 48 000 доларів

98-річна американка Ненсі Аллен вирішила розпродати старі меблі перед переїздом. Аукціоном займалась платформа Le Shoppe Auction House. У підсумку при початковому естімейті 100 доларів одна із шаф пішла за 48 тисяч.

У 1951 році Ненсі Аллен та її покійний чоловік Моріс отримали 500 доларів від родини, щоб допомогти облаштувати  будинок. Моріс був архітектором і саме йому належала ідея купити шафу Eames Storage Unit, навіть попри заперечення дружини. «Моріс був правою рукою Ееро Саарінена, який спроєктував аеровокзал TWA в Нью-Йорку та Арку в Сент-Луїсі», — додала Дебора Слобін, співзасновниця Le Shoppe Too. «У Аленів були чудові вироби, ціла колекція оригінальних культових американських та данських меблів». Меблева компанія Herman Miller почала виробництво у 1950 році, і родина випадково придбала один з перших предметів з дебютної лінії за 100 доларів. Що відрізняє їхню шафу від інших, то це ніжки, які виготовлені з сірої гуми, а не чорні ковпачки, які використовувалися у всіх, крім ранніх моделей.

Le Shoppe погодився продати й інші предмети з дому, включно з глиняним посудом Фаусто Мелотті, який коштуватиме близько 11 000 доларів на майбутньому аукціоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: