Вакансії

Афганські діячі мистецтв просять негайно допомогти їм емігрувати з країни

©ARTISTS AT RISK
©ARTISTS AT RISK

Автори листа закликають терміново допомогти виїхати з країни тим, кому загрожує небезпека під час правління талібів. Про це пише ARTnews.

Афганські митці направили відкритий лист лідерам провідних світових держав та міжнародних організацій. У ньому просять терміново допомогти виїхати з країни людям, яким загрожує небезпека при владі талібів. Лист вдалося передати з Афганістану за допомогою некомерційної організації Artists at Risk (AR), яка надає допомогу афганським художникам всередині та за межами країни. Імена авторів листа засекречено з міркувань безпеки. Замість підписів до листа прикріплено фотографії, на яких вони закривають свої обличчя табличками з позначеннями професій.

«Багато митців, працівників культури та журналістів перебувають у небезпеці через владу “Талібану” і не можуть виїхати з Афганістану», — пишуть вони. «Для них немає майбутнього в контрольованому “Талібаном” Афганістані. Миттєва смерть стане неминучим наслідком непокори, і якщо вони залишаться — культурні діячі будуть змушені відмовитися від робочого покликання».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: