Вакансії

Афіша онлайн-подій з 18 по 24 травня

exc-5ec163a8c9d64037cc8b3590
exc-5ec163a8c9d64037cc8b3590

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка актуальних онлайн-подій в Україні та світі.

травень2020_18-24.jpg

РОЗМОВИ

КіноTalk 

Коли: 21 квітня 

Кінофестиваль «Молодість» у партнерстві з проєктом «Люди кіно» ініціювали щотижневі стріми КіноTalk. Цього тижня Юрій Резніченко, один з найзатребуваніших режисерів монтажу в Україні, розповість про інсайди професії та поділиться порадами.

Онлайн-розмова з Павлом Гудімовим #яколекціонер

Павло Гудімов розповість про головні засади кураторства, арт-ринок, та про найбільші загадки світових арт-колекцій.

ЗАХОДИ

Міжнародний день музеїв: різноманітність та інклюзія | OFAM

Коли: 18 травня

Цьогорічна тема «Музеї заради рівності: різноманітність та інклюзія». з 11:00 до 21:00 вечора на глядача чекають онлайн-події від Одеського художнього музею.

Ніч музеїв

Коли: 18 травня

Дніпропетровський національний історичний музей ім. Яворницького, Історичний музей, музей «Літературне Придніпров’я», Музейний центр О. П. Блаватської та її родини об’єднались, щоб провести онлайн лекції, дискусії, читання та майстер-класи у межах події.

Чи Гітлери полюють на кролів? «Кролик Джоджо» та погляд у минуле

Коли: 20 травня о 19:00

Очільник наукового відділу Одеського художнього музею Кирило Ліпатов, завідувачка кафедри медіакомунікацій Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Лідія Стародубцева, кураторка проєкту Минуле / Майбутнє / Мистецтво, професорка кафедри філософії Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Оксана Довгополова обговорять контроверсійний фільм «Кролика Джоджо» Тайки Вайтіті.

Plan B fest

Коли: з 23 травня

Plan B fest запрошує розрадити соціальне дистанціювання музикою та крутими спікерами. Тому з 23 травня команда фестивалю запускає проєкт На карантині з Plan B!

Це будуть 5 тижнів гарячих ефірів:

– Plan B Day — лекції, дискусії та воркшопи;

– Plan B Night — живі концерти та вечірки за участі музикантів з усієї України;

– онлайновий Idea Boot Camp — 420 сесій від 28 українських та іноземних менторів для 86 відібраних команд, щоб прокачати їхні суспільно важливі проєкти та ідеї.

Detali X Інша Освіта

Detali спільно з Інша Освіта запустили програму, яка охоплює серію лекцій та практичних занять від митців, музикантів та експертів електронної сцени і не тільки.

Третій міжнародний ярмарок грантів у сфері культури. Culture:Reload

Коли: 2 липня 

2 липня 2020 року Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні та Український культурний фонд організовує свій традиційний літній захід — Третій міжнародний ярмарок грантів у сфері культури. На подію потрібно зареєструватись заздалегідь.

Stalking Chernobyl — Exploration After Apocalypse 

Stalking Chernobyl — Exploration After Apocalypse — документальний фільм показує паралельну реальність, яка розгортається навколо підпільної культури сталкерів Чорнобильської зони відчуження. Стрічку можна безкоштовно переглянути на ютубі.

Gasworks

Протягом квітня та травня Gasworks представить серію онлайн-показів художніх фільмів.

ВИСТАВКИ

Люся Іванова. Ще / Lucy Ivanova. More

Коли: з 20 по 28 травня

«”Ще” — друга виставка Люсі Іванової в галереї The Naked Room. Нові живописні роботи Люсі не споріднені єдиною темою та методом. Об’єднує їх хіба що строката сполука здобутого, побаченого, відчутого й обміркованого за рік, що минув»., — пише в описи події.

Моделювання: Поліна Полікарпова. Балада про дитинство

Коли: 21 травня, 18:00

У віртуальній виставці Малої галереї фотографка Поліна Полікарпова покаже фотографічну серію «Балада про дитинство». Фотографка розповідає особисту історію про речі та середовище, що формували її в дитинстві.

3D-екскурсія виставкою «Порушники будуть виявлені?»

Британська Рада презентує міжнародну виставку робіт учасників програми SWAP: UK/UKRAINE у форматі 3D-туру. Десять художників і художниць та одна кураторка брали участь у мистецьких резиденціях в Україні та Великій Британії у 2019-у році. Результати своїх візуальних досліджень вони продемонстрували на виставці.

Institute of Contemporary Arts

The ICA Daily

Тут представники Інституту Сучасного Мистецтва щоранку діляться корисними посиланнями на освітні платформи або розважальні канали.

Підписка: www.ica.art/sign-up

Сайт: www.ica.art/ica-daily

Parasol unit foundation for contemporary art

O Sole Mio

Фонд підрозділу благодійної освітньої організації Parasol представив онлайн-виставку творів O Sole Mio. Натхнені теплом та позитивним італійської пісні, куратори запропонували митцям переосмислити пісню та створити роботу за її мотивами. 

Сайт: www.parasol-unit.org

Gasworks

Протягом квітня та травня Gasworks представить серію онлайн-показів художніх фільмів.

Сайт: www.gasworks.org.uk

The Showroom

Fortnightly Highlights

The Showroom запустив Fortnightly Highlights — онлайн-платформу, на якій представили виставку Affection as Subversive Architecture, про іспанський колектив Recetas Urbanas.

Сайт: www.theshowroom.org

Nottingham Contemporary

Nottingham Contemporary та V21 Artspace оцифрували матеріали минулих виставок. Серед них: Still Undead: Popular Culture in Britain Beyond the Bauhaus; Lis Rhodes: Dissident Lines; Elizabeth Price: FELT TIP and Still I Rise: Feminisms, Gender, Resistance Act 1.  

Сайт: https://www.nottinghamcontemporary.org/record/virtually-visit-us/

FACT

The Living Planet

FACT запускає The Living Planet — безкоштовну онлайн-програму, яка досліджує наші стосунки з природним світом. 

Сайт: www.fact.co.uk/thelivingplanet

Acute Art 

У співпраці з художниками Acute Art досліджує нові візуальні можливості поза традиційними інституційними структурами. Додаток Acute Art X дозволяє переглядати та досліджувати VR-твори Марини Абрамович, Олафура Еліассона та багатьох інших.

Acute Art app

TRANSMISSIONS

Центр мистецтв Wysing запустить платформу прямих трансляцій TRANSMISSIONS, яка діятиме до кінця року.

Сайт: www.wysingartscentre.org

OPEN CALL

«Альтернативна Археологія»

Periscope оголошує Open-call для авторів фото-серій, мистецтвознавців, поетів та авторів коротких форм прози, дотичних до міст Миколаїв та Херсон, які репрезентують їх особливості. Детальніше за посиланням.

Заявки надсилати на пошту: [email protected]

Docudays UA та Український інститут оберуть документальні проєкти для Каннського кіноринку

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA спільно з Українським інститутом оголошують відбір до участі у презентації української документалістики на Каннському кіноринку — UKRAINIAN SHOWCASE @ Cannes Docs. Подати заявку можуть автори проєктів документальних повнометражних фільмів у жанрі креативної та авторської документалістики, які створюються для фестивальної та кінотеатральної дистрибуції. Це мусять бути проєкти на стадії постпродакшену. Режисери також мають презентувати не менше 10 хвилин монтажу майбутнього фільму. 

Дедлайн: 23 травня

«Розбиратися в соціальній теорії»: семінарський курс від школи «Локус»

10-денний разом із соціологинею, MPhil in Sociology of Media and Culture (The University of Cambridge), менеджеркою досліджень в ІСАР Єднання Вікторією Алієвою. Курс буде корисний тим, хто цікавиться соціальною теорією, слухав курси, читав літературу, але не знає, що саме йому буде корисно та як це знайти. Організаційний внесок: 2400 грн. Заповнити форму можна тут.

Дедлайн: 23 травня

Open Call від Your Art

Your Art оголосив open call: надсилайте тексти на тему творчої рефлексії на нинішню пандемію COVID-19. Деталі за посиланням

Дедлайн: 11 жовтня

KHARKIV PHOTO FORUM запрошує до участі в міжнародній науковій конференції «Харківська Школа Фотографії» 

Харківський Форум Фотографії — перший міждисциплінарний форум, присвячений ґрунтовному аналізу та контекстуальному дослідженню Харківської школи фотографії, що відбудеться 18-21 серпня 2020 року у Харкові. Основними подіями форуму стануть міжнародна наукова конференція, виставкові проєкти, публічні дискусії та обговорення з українськими та закордонними фахівцями.  Щоб стати учасником конференції, необхідно заповнити анкету за тут.

Дедлайн: 1 травня

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: