Вакансії

Афіша онлайн-подій з 25 по 31 травня

exc-5eca52549259ee3d459e4ba4
exc-5eca52549259ee3d459e4ba4

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка актуальних онлайн-подій в Україні та світі.

травень2020_2531.jpg

ЛЕКЦІЇ

«Кар’єра художника»

Авторський курс Павла Гудімова, який допоможе розпочати професійний шлях у мистецтві. Гудімов розповість про головні засади кураторства та арт-ринок.

ЗАХОДИ

Plan B fest

Коли: з 23 травня

Plan B fest запрошує розрадити соціальне дистанціювання музикою та крутими спікерами. Тому з 23 травня команда фестивалю запускає проєкт На карантині з Plan B!

Це будуть 5 тижнів гарячих ефірів:

– Plan B Day — лекції, дискусії та воркшопи;

– Plan B Night — живі концерти та вечірки за участі музикантів з усієї України;

– онлайновий Idea Boot Camp — 420 сесій від 28 українських та іноземних менторів для 86 відібраних команд, щоб прокачати їхні суспільно важливі проєкти та ідеї.

Detali X Інша Освіта

Detali спільно з Інша Освіта запустили програму, яка охоплює серію лекцій та практичних занять від митців, музикантів та експертів електронної сцени і не тільки.

Лекції та розмови:Детально про: Posthuman sound: Яка музика (не)сучасна.

Курси практичних занять:Детально про: Медіа-арт та цифрові середовища за кулісами магії.Детально про: Внутрішнє вухо: field recordings в умовах ізоляції.

Третій міжнародний ярмарок грантів у сфері культури. Culture:Reload

2 липня 2020 року Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні та Український культурний фонд організовує свій традиційний літній захід — Третій міжнародний ярмарок грантів у сфері культури. На подію потрібно зареєструватись заздалегідь.

Stalking Chernobyl — Exploration After Apocalypse 

Stalking Chernobyl — Exploration After Apocalypse — документальний фільм показує паралельну реальність, яка розгортається навколо підпільної культури сталкерів Чорнобильської зони відчуження. Стрічку можна безкоштовно переглянути на ютубі.

ВИСТАВКИ

Люся Іванова. Ще / Lucy Ivanova. More

Місце: The Naked Room

Коли: з 20 по 28 травня

«”Ще” — друга виставка Люсі Іванової в галереї The Naked Room. Нові живописні роботи Люсі не споріднені єдиною темою та методом. Об’єднує їх хіба що строката сполука здобутого, побаченого, відчутого й обміркованого за рік, що минув»., — пише в описи події.

Дмитро Молдованов. Міфослів’я

Місце: Ya Gallery

Коли: з 20 травня по 22 червня

Автор проєкту «Міфослів’я» Дмитро Молдованов експерементує з переосмисленням сюжетами міфів. Він створює нову реальність з сучасними сюжетами.

3D-екскурсія виставкою «Порушники будуть виявлені?»

Британська Рада презентує міжнародну виставку робіт учасників програми SWAP: UK/UKRAINE у форматі 3D-туру. Десять художників і художниць та одна кураторка брали участь у мистецьких резиденціях в Україні та Великій Британії у 2019-у році. Результати своїх візуальних досліджень вони продемонстрували на виставці.

OPEN CALL

Авторський курс від Аліни Клейтман

/ VIDEO [art] / — авторський курс художниці під час якого учасники ознайомляться з історією відеоарту, а також навчаться формулювати та реалізовувати творчі ідеї в техніці відео. Детальніше за посиланням.

Записатися на курс можна за телефоном +380967250738. Учасники проходитимуть співбесіду.

«Альтернативна Археологія»

Periscope оголошує Open-call для авторів фотосерій, мистецтвознавців, поетів та авторів коротких форм прози, дотичних до міст Миколаїв та Херсон, які репрезентують їх особливості. Детальніше за посиланням.

Заявки надсилати на пошту: [email protected]

Open Call від Your Art

Your Art оголосив open call: надсилайте тексти на тему творчої рефлексії на нинішню пандемію COVID-19. Деталі за посиланням

Дедлайн: 11 жовтня

СТИПЕНДІЇ

Стипендії для спеціалістів культури та креативних індустрій

Стипендії підтримують працівників культури та креативних індустрій під час пандемії COVID-19. Ви отримаєте 3 000 гривень за те, що пройдете один із безкоштовних онлайн курсів з нашої добірки. Детальніше про умови участі за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: