Вакансії

Афіша подій з 15 по 21 червня

exc-5ee57cf3ac46160bd533951c
exc-5ee57cf3ac46160bd533951c

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка актуальних подій в Україні та світі.

Олексій Сай з виставки CONTROL FREAK

Олексій Сай з виставки CONTROL FREAK

ЛЕКЦІЇ

«Кар’єра художника»

Авторський курс Павла Гудімова, який допоможе розпочати професійний шлях у мистецтві. Гудімов розповість про головні засади кураторства та арт-ринок.

Художник і галерея: дружити не можна нехтувати

Коли: 18 червня, 19:15

Скульптор, перформер, куратор Василь Одрехівський; директорка PM Gallery Надія Тислюк та художниця, учасниця 54-й та 55-й Венеційській бієнале від України художниця Оксана Мась поговорять про процес творення, оформлення свої творчості у виставку, співпрацю з іншими дієвцями мистецтва, а також про мистецьку діяльність як постійну форму зайнятості.

ЗАХОДИ

П’ятниця в літографській

Місце: Літографська майстерня «30»

Коли: 19 червня

«В цей день буде графіка, буде музика і вино, будемо ми і друк для всіх бажаючих з каменю, так що ніхто не піде в цей вечір без літографії додому. Все буде. Традиційні розмови про тиражну графіку і знижка на роботи -30%», — пише в описі події.

Третій міжнародний ярмарок грантів у сфері культури. Culture:Reload

2 липня 2020 року Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні та Український культурний фонд організовує свій традиційний літній захід — Третій міжнародний ярмарок грантів у сфері культури. На подію потрібно зареєструватись заздалегідь.

ВИСТАВКИ

Accommodation

Місце: онлайн-галерея Avangarden

Коли: з 18 червня

Художниця Дарина Мо Мот у проєкті Accommodation досліджує як змінилось наше життя через пандемію. Кураторка: Світлана Левченко. Продюсерка: Карина Качуровська

Каміла Давлятшина Intervallum

Місце: галерея «Гараж 127», Харків 

Коли: з 14 червня

Проєкт «Intervallum» присвячено подрузі художниці, він складається з фотографічних портретів та метафоричних образів. Історія, яку розповідає художниця піднімає питання вектора в системі цінностей, коли людина веде боротьбу за життя.

Відкриття виставки vngrdr

Місце: PostPlayLab’

Коли: з 14 по 28 червня

Вхід: вільний

У просторі відкрилася виставка за результатами (пост)документального дослідження мікрорайону Виноградар.

Об’єкт Бажання

Місце: вітрини Будинку Одягу, Львівська Площа, 8а

Коли: з 19 по 21 червня

Виставка «Об’єкт Бажання» поєднує шість експозицій, в яких свої практики за час резиденції та самоізоляції презентують Борис Кашапов, Стан Квітко, Kinderseele, Лена Сіятовська, Лілія Чавага, Оксана Чепелик. Крім того, у Будинку Одягу глядачі знайдуть ключ до маршруту «Вуличною Нічною виставкою Після Карантину». Це —  мапа для нічної прогулянки від Львівської Площі до Воздвиженки, мандруючи за якою ви побачите інсталяції, відео та музичні інтервенції від інших артистів.

Primitive People. Міша Букша

Місце: Dymchuk Gallery

Коли: з 5 до 28 червня

Вхід: вільний

До виставкового проєкту Міші Букші увійшли монотипій, скульптура, відео і арт-буки. Митець переосмислює історію, етику ти людські взаємини і звертається до ідеї «первісної», «примітивної» людини.

Сховок для світла

Місце: Палац Лозинського, Палац Потоцьких і Музей Івана Георгія Пінзеля, Львів

Коли: до 19 липня

Виставка «Сховок для світла» Володимира Буднікова представляє його твори 2003–2020 років.

CONTROL FREAK

Місце: «Шухляда»

Коли: з 9 червня до кінця літа

Доступ: вільний

Виставка робіт Олексія Сая пропонує пережити новий досвід: в глядача не буде можливості ходити та розглядати зали з роботами, а для виходу з некомфортної частини експозиції, глядачу достатньо обрати іншу вкладку.

«Рожевий тукан на світанку» / Микола Кривенко

Місце: Shcherbenko Art Centre

Коли: з 4 по 25 червня

Shcherbenko Art Centre презентує персональний виставковий проєкт майстра абстрактного живопису Миколи Кривенка Рожевий Тукан на Світанку, куди увійшла серія його непредметних полотен та бронзова фігуративна скульптура.

Дмитро Молдованов. Міфослів’я

Місце: Ya Gallery

Коли: з 20 травня по 22 червня

Автор проєкту «Міфослів’я» Дмитро Молдованов експериментує з переосмисленням сюжетами міфів. Він створює нову реальність з сучасними сюжетами.

Люся Іванова. Ще / Lucy Ivanova. More

Місце: The Naked Room

Коли: з 20 травня по 28 червня

«”Ще” — друга виставка Люсі Іванової в галереї The Naked Room. Нові живописні роботи Люсі не споріднені єдиною темою та методом. Об’єднує їх хіба що строката сполука здобутого, побаченого, відчутого й обміркованого за рік, що минув»., — пише в описи події.

МОЖЛИВОСТІ

Her (ex)position

Проєкт Аукціонний дім «Корнерс» і Dofa fund створений на підтримку жінок, які починають свій шлях у мистецтві. Пілотний проєкт розрахований на 1 рік. Для пропозиції виставки варто надіслати 5-7 фото робіт, коротку інформацію про авторку (і кураторку) і короткий опис ідеї. Детальніше за посиланням.

Заявки надсилати на пошту: [email protected]

Visualise — програма підтримки виставкових проєктів за кордоном від Українського інституту

Програма надає можливості співпрограмування, дофінансування та інформаційної підтримки міжнародних мистецьких виставок, що сприяють просуванню мистецтва України у світі. На реалізацію програми у 2021 році заплановано до 1 млн гривень.

Детальніше про програму за посиланням.

Стипендії для спеціалістів культури та креативних індустрій

Стипендії підтримують працівників культури та креативних індустрій під час пандемії COVID-19. Ви отримаєте 3000 гривень за те, що пройдете один із безкоштовних онлайн курсів з нашої добірки. Детальніше про умови участі за посиланням.

«Альтернативна Археологія»

Periscope оголошує Open-call для авторів фотосерій, мистецтвознавців, поетів та авторів коротких форм прози, дотичних до міст Миколаїв та Херсон, які репрезентують їх особливості. Детальніше за посиланням.

Заявки надсилати на пошту: [email protected]

Open Call від Your Art

Your Art оголосив open call: надсилайте тексти на тему творчої рефлексії на нинішню пандемію COVID-19. Деталі за посиланням

Дедлайн: 11 жовтня

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: