Вакансії

Агенти ФБР знайшли загублену мозаїку з Медузою Горгоною

@artnet
@artnet

У Лос-Анджелесі агенти ФБР знайшли загублену мозаїку з Медузою Горгоною віком майже 2 тисячі років. Нині обʼєкт повернули на батьківщину — в Італію.

У 2020 році до відділу ФБР боротьби із художніми злочинами звернувся адвокат, який представляв інтереси анонімного громадянина. Він розповів, що його клієнту належить величезна мозаїка Медузи Горгони, що складається з 16 фрагментів, кожний вагою від 34 до 90 кілограмів. Особа не володіла жодними документами, що підтверджують походження обʼєкта.

Під час розслідування виявили, що з Італії артефакт зник понад 100 років тому — останній запис, пов’язаний із мозаїкою, датується 1909 роком, тоді предмет мистецтва внесли до списку культурної спадщини Італії. Також агенти ФБР знайшли оголошення про продаж обʼєкта в 1959 році в Лос-Анджелесі. З 1980-тих років артефакт належав анонімній особі, адвокат якої звернувся до ФБР. Колишній власник зберігав предмет мистецтва у приміщенні із клімат-контролем. Після встановлення походження мозаїки, він оплатив транспортування артефакту до Італії. Наразі обʼєкт реставрують італійські мистецтвознавці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: