Вакансії

Активістка з Куби погодилася покинути країну в обмін на звільнення ув’язнених

©AP IMAGES
©AP IMAGES

Активістка та художниця Таня Бругера запропонувала Кубі свій виїзд з країни до Сполучених Штатів в обмін на звільнення ув’язнених активістів. Про це повідомляє Hyperallergic.

Художниці запропонували викладати нові медіа та перформанс у Гарвардському університеті в Кембриджі, а після довгих переговорів з урядом прийняла пропозицію. Вона також раніше викладала в Єльському університеті в Нью-Гейвені, штат Коннектикут. Бругера оголосила новину в інтерв’ю минулого вівторка для місцевого радіо: «Я сказала: “Слухайте, ви хочете, щоб я покинула країну, тепер у вас є можливість. Але я піду за умови, якщо ви звільните політв’язнів з мого списку”». 

У цьому списку художниця згадала 25 ув’язнених, серед яких політичні діячі, художники, активісти та культурні діячі. В результаті уряд пішов на поступки і почав звільняти людей.  

Таня Бругера усю кар’єру організовувала мітинги та протести. У 2015 році її неодноразово заарештовували за планування вистави «Шепіт Татліна», де громадяни могли б розповісти про своє бачення майбутнього країни. У 2018 році Бругера була заарештована напередодні протесту, який вона організувала проти Указу 349 — закону, який вимагає від митців подавати документи на дозвіл, перш ніж представити свої роботи публіці. Зовсім нещодавно Бругера закликала людей не відвідувати 14-ту Гаванську бієнале, що відкривається у листопаді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: