Вакансії

Активісти знову встановили намет під садибою Барбана

Активісти встановили намет під садибою Барбана @Facebook
Активісти встановили намет під садибою Барбана @Facebook

У Києві активісти, які протестують проти знесення садиби Барбана на Обсерваторній, 6, встановили намет і поновили чергування під будівлею. Забудовник «Агентство столичних повідомлень» готується зносити історичну садибу Барбана, а на її місці побудувати 12-поверховий житловий комплекс. 21 січня стало відомо, що ще в грудні суд зняв арешт із садиби й тепер забудовник планує демонтаж будівлі.

У своєму пості на фейсбуці активістка Анастасія Глущенко, яка відстоює збереження історичної памʼятки, зазначила, що з огляду на останні події активісти поновили цілодобові офлайн чергування під садибою Барбана.

«Новий покращений намет, дружня атмосфера, а від завтра й обігрівач», — написала Глущенко. Також активістка закликала всіх, кому не байдужа доля історичної памʼятки Києва, долучитися до чергування під садибою.

Садиба Барбана — історичний одноповерховий будинок, який звели наприкінці XIX століття — у 1891 році. Спочатку будівля призначалась для титулярного радника Олександра Барбана, потім належала дворянину Іванові Гореславському. У 1910 році особняк придбав провізор Вʼячеслав Геращеневський. Після революції будинок передали радянській владі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: