Вакансії

«Амбасадори культури» започаткували щорічну мистецьку премію

©Пресреліз
©Пресреліз

Меценатська спільнота «Амбасадори культури» започаткувала щорічну стипендію для українських художників і художниць, які перебувають на початку творчої кар’єри, а також оголосила перший відкритий конкурс. Головна мета спільноти — підтримати сучасне мистецтво. 

Згідно з умовами конкурс не має обмежень щодо медіума, а стипендію призначатимуть раз на рік одному автору або авторському колективу. Її розмір складає 10 тисяч гривень на місяць протягом пів року та окремий бюджет у розмірі 30 тисяч гривень на реалізацію проєкту на території Музею сучасного мистецтва Одеси з кураторським супроводом.

«”Амбасадори культури” — спільнота підприємців-інтелектуалів, які об’єдналися, щоби розвивати культуру через підтримку сучасного мистецтва, продовжуючи одеську традицію меценатства. Стипендія для митців та мисткинь на початку творчого шляху логічно виходить з місії спільноти — формувати культуру майбутнього. Ми сподіваємося отримати багато цікавих, сміливих заявок та експериментальних проєктів з усієї України та реалізувати один з них на базі Музею сучасного мистецтва Одеси», — розповідає Ольга Сидорушкіна, координаторка спільноти «Амбасадори культури», заступниця директора з розвитку МСМО.

Аби податися на стипендію «Амбасадорів культури», потрібно заповнити анкету. Участь безкоштовна. Дедлайн подачі заявки: 21 січня 2022 року. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: