Вакансії

У Польщі знайшли вихід до Бурштинової кімнати

Польські дослідники відкрили вхід до тунелю, що веде до системи підземних бункерів, збудованих гітлерівцями у 1940—1944 для потреб армії. За однією із версій саме тут була захована Бурштинова кімната, що безслідно зникла під час Другої світової війни.

Фото: RMF24

Фото: RMF24

«Завдяки використанню професійного георадара вдалося врешті визначити місце розташування підземного тунелю. Після проведення розкопок знайшли люк, який, очевидно, не відкривали від часів війни. Зараз важко сказати, якою є глибина тунелю, проте багато вказує на те, що вхід до нього був навмисно замаскований товстим шаром землі. На жаль, зараз потрапляння всередину непросто. Кришка люку важить близько 100 кг і на ній виросло дерево. Тепер, щоб відкрити люк в тунель, необхідно зняти шар землі і усунути дерево, що блокує вхід», — зазначив працівник музею в Мамерках Бартомелей Плебаньчик.

буршт.jpg

Бурштинова кімната — створена німецькими та датськими майстрами для прусського короля Фрідріха I, згодом подарована Петру I, після чого вдосконалена під керівництвом Ф. Б. Растреллі. Вважалась перлиною літньої резиденції російських імператорів у Царському Селі. Шедевр складався з бурштинових панелей, прикрас та панно.

Джерело: zik.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: