Вакансії

Американець продав NFT смітника за 250 тисяч доларів

GIF сміттєвого бака продали як NFT за 250 тисяч @mashable
GIF сміттєвого бака продали як NFT за 250 тисяч @mashable

Художник із Лос-Анджелеса з нікнеймом Robness продав GIF сміттєвого бака як NFT за 250 тисяч доларів на платформі SuperRare. Чоловік завантажив картинку через інтернет, а потім наклав на неї глітч ефект. 

Robness створив NFT кілька років тому. Спершу модератори платформи видалили зображення, однак потім повернули, пояснивши художнику, що спочатку не розгледіли в роботі ніякого мистецтва. 

Зрештою NFT смітник став локальним мемом, який породив тисячі копій. Завдяки цьому підвищив інтерес до оригіналу серед колекціонерів цифрового мистецтва. Один із них вирішив купити лот за 250 тисяч доларів. За словами Robness, колекціонер зателефонував йому, бо хотів дізнатися більше про історію роботи. Як розповідає художник, вони «проговорили близько 30–45 хвилин про все це, і більшу частину часу він сміявся, а потім захотів забрати GIF, а я назвав ціну».

До цього моменту Robness опублікував на платформі понад 144 роботи, з яких 113 продали не більше ніж за кілька тисяч доларів. Автор сказав, що почав займатися криптовалютами й цифровим мистецтвом у 2014 році, коли йому довелося жити в машині та постійно шукати підробіток.

«Зараз я заробляю набагато більше ніж раніше, коли працював баристою», — жартує він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: