Вакансії

Американка купила тарілки за два долари, які виявилися роботами Пікассо

@artnet
@artnet

Жителька Нью-Йорку Ненсі Кавальєр придбала чотири керамічні тарілки у комісійному магазині 6 років тому. Згодом вона виявила, що це оригінальні роботи художник Пабло Пікассо.

Влітку 2017 року жінка побачила у вітрині благодійного магазину Salvation Army чорні тарілки з намальованими обличчями і зрештою придбала їх по 1,99 долара за кожну. Шукаючи інформацію про роботи в інтернеті, вона виявила, що тарілки належать до серії розписаної вручну кераміки Пікассо під назвою Visage Noir («Чорне обличчя»). Ця серія була виготовлена ним у гончарній майстерні французького містечка Валлоріс у 1940-х роках.

Аукціонні доми Sotheby’s, Christie’s і Bonhams підтвердили автентичність тарілок, оцінивши кожен обʼєкт від 3 до 5 тисяч доларів. Кавальєр вирішила виставити три тарілки на торги та заробила загалом 41 тисячу доларів.

«Я сиділа в офісі під час обідньої перерви, дивлячись, як проходить аукціон у прямому ефірі, і плакала», — ділиться жінка.

Останню тарілку із підписом Пікассо на зворотному боці жінка досі зберігає у сейфі. Вона планує продати її через 20 років, а отримані гроші віддати доньці.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: