Вакансії

Американського мільярдера змусили віддати 180 артефактів на суму 70 мільйонів доларів

©Manhattan District Attorney’s Office
©Manhattan District Attorney’s Office

Колекціонер-мільярдер Майкл Стейнхардт віддав 180 викрадених артефактів вартістю 70 мільйонів доларів прокуратурі Мангеттена, яка веде цю справу з 2017 року.

«Протягом десятиліть Майкл Стейнхардт проявляв жадібний апетит до вкрадених артефактів, не турбуючись про законність предметів», — про це заявив окружний прокурор Сай Венс. Поки Стейнхардт погоджується з умовами угоди, йому не висуватимуть звинувачення. Така співпраця дозволить швидко повернути предмети їхнім законним власникам в 11 країнах.

До цієї партії зі 180 предметів старовини входять: ритон, або церемоніальна посудина, виготовлена у формі голови оленя (предмет датується приблизно 400 роком до нашої ери, його приблизна ціна — 2,6 мільйона доларів); невелика скриня для людських останків; «Фреска Ерколано», придбана в 1995 році за 650 тисяч доларів.

У заяві адвокат Ендрю Дж. Левандер сказав: «Майкл Стейнхардт задоволений тим, що багаторічне розслідування окружного прокурора завершилося без будь-яких звинувачень, і що незаконно викрадені речі повернуть в їхні країни».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: