Вакансії

Британський професор виявив ескіз фрески Мікеланджело в Сикстинській капелі

Невідомий малюнок Мікеланджело, який, ймовірно, є ескізом частини фрески в Сикстинській капелі @finestresullarte
Невідомий малюнок Мікеланджело, який, ймовірно, є ескізом частини фрески в Сикстинській капелі @finestresullarte

Почесний професор історії мистецтва Кембридзького університету Пол Джоаннідес стверджує, що виявив до цього невідомий малюнок Мікеланджело, який, ймовірно, є ескізом частини фрески в Сикстинській капелі.

Малюнок виконаний червоною крейдою та містить зображення оголеного чоловіка, який є однією з фігур у боротьбі зі зміями на частині стелі «Поклоніння нахабному змію». Професор пояснює, що робота показує чоловічу фігуру під іншим кутом, але збігається з розписом стелі, коли її повернути на 90 градусів за годинниковою стрілкою.

частина стелі «Поклоніння нахабному змію» в Сикстинській капелі @finestresullarte

За словами Джоаннідеса, анонімний європейський колекціонер, який є власником малюнку, надіслав професору фото ескізу через посередника. Роботу придбали в приватну власність у 2014 році, тоді авторство ескізу приписувати послідовнику Мікеланджело — Россо Фйорентіно. Також малюнок містить викарбувані колекційні позначки «JCR». Подібні написи використовував дослідник творчості Мікеланджело у XIX столітті Джон Чарльз Робінсон.

До того ж ескізи художника, повʼязані із розписом Сикстинської капели, також виконані червоною крейдою. Нині роботи зберігають у колекції Музею Ашмола в Оксфорді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: