Вакансії

Мистецька афіша

exc-5d7413265210ec699e2b9a88
exc-5d7413265210ec699e2b9a88

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка найактуальніших подій у Києві.

МА10.jpg

ЛЕКЦІЇ

Світлина: PinchukArtCentre

Світлина: PinchukArtCentre

10 вересня, 19:00, PinchukArtCentre

Лекція Тетяни Павлової про групу «Врємя»

У PinchukArtCentre відбудеться лекція у межах серії лекцій «Харківська школа фотографії очима інсайдерів», яку відкриє мистецтвознавиця Тетяна Павлова. Під час неї відвідувачі дізнаються про групу «Врємя», яка утворилася на ґрунті Харківського обласного фотоклубу в 1971 році та дала початок феномену «Харківської школи фотографії».

Вхід: за реєстрацією.

ВИСТАВКИ

Світлина: The Naked Room

Світлина: The Naked Room

З 6 вересня по 10 жовтня, The Naked Room

Подорожні нотатки / Travel Notes

У галереї представили спільний проєкт Анни Щербини та Сергія Сабакаря, який включає декілька серій та робіт різних років. Представлені в спільній експозиції, вони об’єднані такими поняттями як «руйнація», «романтизм», «пейзаж», «величне».

Кураторки галереї The Naked Room, Марія Ланько та Лізавета Герман коментують: «Проєкт Анни та Сергія обережно повертає нас до злободенних тем, які стають дедалі примарнішими, проте нікуди насправді не зникають з нашого життя. Це занепад, війна, а ще — байдужість і забуття “пересічних громадян”, для яких щоденна реальність є не більше ніж медійною картинкою. Цей проєкт поєднує естетичне та критичне, та влучно ілюструє нагальну для нас тезу про важливість робити мистецтво політично, а не робити мистецтво про політику».

Вхід: вільний.

12 вересня, 19:00, Довженко-Центр

Відкриття Музею кіно: Виставка ВУФКУ. Lost & Found

Виставка «ВУФКУ. Lost & Found», присвячена 25-річчю Довженко-Центру. В експозиції представлять рідкісні кадри із фільмів, кінохронік та фото 1920-х. У медіатеки центру є онлайн-ресурс, у якому можна знайти вичерпну інформацію про ВУФКУ.

Вхід: вільний.

12 вересня, Set

Evgeniy Pavlov. Freedom Street

На виставці відкриється «Вулиця Свободи» глядачі побачать ретроспективу знакового для українського мистецтва фотографа Євгенія Павлова. На експозиції будуть представлені фотографічні серії з 1970 по 2003 рік, архівні матеріали та відео. Значна частина робіт Євгенія Павлова в Києві буде експонуватися вперше.

Вхід: вільний.

Світлина: IZONE

Світлина: IZONE

13 вересня, 19:00, IZONE

Відкриття групової виставки «Корозія характеру: Людина гнучка»

Виставка «Корозія характеру: Людина гнучка» під кураторством Алессандра Тронконе і Катерина Філюк, побудована на діалозі між італійськими та українськими художниками нового покоління та торкається проблематики праці як дзеркала для розуміння складної сучасної реальності. Водночас увага зосереджується на тому, наскільки визначальними для сучасних людей є наслідки гнучкості і прекаритету.

Вхід: вільний.

ЗАХОДИ

10 вересня, музей Mumok, Відень, Австрія

«Авангард та руїни»

У рамках виставки Нікіти Кадана «Проєкт руїн» відбудеться дискусія «Авангард та руїни» про політичні парадокси історії мистецтва України та спроби реінтерпретувати авангард та сучасне мистецтво. Як говорити про пам’ятки, що належать до національної культурної спадщини, але водночас і є символами тоталітаризму? Про це будуть говорити художник Нікіта Кадан, історикиня мистецтв Оксана Баршинова, мистецтвознавиця Євгенія Моляр та дослідник кіно Станіслав Меншелевський. Дискусію буде модерувати головний критик музею мумок Райнер Фукс.

Вхід: вільний.

11 вересня, 19:00, PostPlayТеатр

Український павільйон та решта бієнале: погляд зсередини

Пьотр розповість про український проєкт «Падаюча тінь “Мрії” на сади Джардіні» та його відлуння на бієнале, про інші експозиції з точки зору українського художника, про міжнародну спільноту «невидимих» працівників бієнале та нетуристичне життя у Венеції.

Вхід: за благодійними внесками.

Світлина: АКТ

Світлина: АКТ

13 вересня, 18:30, АКТ

Закриття сезону в АКТ

Під час закриття у відвідувачів є можливість спілкуємось з художниками та командою АКТ-у та відвідати фінальну екскурсію виставкою «Геть з моєї хмарини».

Вхід: вільний.

14-15 вересня, М82

don’t Take Fake 2019

У Києві пройде найбільше бренд-шоу та фестиваль вуличної культури don’t Take Fake. Цього разу майданчик, присвячений міським субкультурам, вуличній моді та стрит-арту, стане удвічі більшим за попередній.

На 15 000 квадратних метрах глобальні та українські бренди вперше покажуть свої нові колекції та кампанії в інтерактивних стендах, спортивних і арт-зонах. Окрім цього у програмі —оновлений формат лекторію і кілька кінопоказів, на фудкорті – тільки улюблені київські точки, а навколо вас — тисячі людей, відкриті та зацікавлені в індустрії брендів, вуличному мистецтві, музиці та поп-культурних феноменах.

Квитки: тут.

Світлина: Мала Галерея Мистецького арсеналу

Світлина: Мала Галерея Мистецького арсеналу

14 вересня, 18:00, Мала Галерея Мистецького арсеналу

Фотографи: їх особистість та методи фіксації реальності

У галереї відбудеться презентація тизера фільму «Фотографи» американської режисерки Хельги Ландауер.

Події фільму відбуваються в історичний день 21 серпня 1991 року — останній день існування Радянського Союзу. Три фотографа з дуже різними світоглядами і траєкторіями руху опиняються в Одесі та її околицях в пошуках ідеального кадру. Кожен з них стає мимовільним учасником і свідком в драмі молодої жінки.

Після презентації режисерка дасть короткий коментар щодо ідеї фільму і розповість про прототипами головних героїв, що відсилають глядача до творчості таких фотографів як Анрі Картьє Брессон, Ансель Адамс і Нобуйосі Аракі.

Вхід: вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: