Вакансії

Мистецька афіша

exc-5d9099f0327fbb5c303134fe
exc-5d9099f0327fbb5c303134fe

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка найактуальніших подій у Києві та містах України.

афіша.jpg

ЛЕКЦІЇ

Василь Єрмилов, Рельєф «А», 1920-ті. Світлина: PinchukArtCentre

Василь Єрмилов, Рельєф «А», 1920-ті. Світлина: PinchukArtCentre

2 жовтня, 19:00, PinchukArtCentreЛекція Олега Коцарева «Харків – столиця літературного авангарду»У PinchukArtCentre відбудеться друга лекція літературної програми присвяченої виставці «Заборонене зображення». Олег Коцарев у лекції «Харків — друга столиця літературного авангарду 1920–1930-х років» розповість про українських письменників-авангардистів, котрі працювали в Харкові у 1920–30-х роках: від Поліщука до Ялового, від Йогансена до Троянкер. Лектор також розповість про середовище у якому творили письменники-експериментатори, та саме місто-експеримент Харків.Вхід: за реєстрацією.

4 жовтня, 19:00, PinchukArtCentre

Лекція Надії Ковальчук про Олега Мальованого

Надія Ковальчук проведе лекцію «Олег Мальований: випробування фотографії фантазією». Лекторка розповість про унікальний стиль фотографа та як він вплинув на осмислення фотографії як повноцінної художньої матерії.Вхід: за реєстрацією.

ВИСТАВКИ

1 жовтня, Муніципальна галерея, ХарківСтаніславУ межах бієнале Молодого мистецтва 1 жовтня у Муніципальній галереї у партнерстві з колекцією Гриньових відкриється виставка фотографій українського художника Стаса Волязловського.Кураторка виставки — Вікторія Бавикіна.Вхід: вільний.

30 вересня, 12:00, кінотеатр «Жовтень», Житомир«Боже На: Життя і творчість Божени Чагарової»Виставковий проєкт «Боже На: Життя і творчість Божени Чагарової», присвячений мисткині, яку ще відкриватимуть і ґрунтовно осмислюють куратори, мистецтвознавці і арт-критики в Україні та поза її межами. Вишивання для Божени — це арт-терапія, соціальна критика та народні міфи. До виставки увійшли із серій «Шекспір» та «Пинчук». У її межах також представлять документальну стрічку «Боже На», режисеркою якої є художниця Аліна Максименко. Куратор Павло Гудімов.Вхід: вільний.

Світлина: Synchrodogs

Світлина: Synchrodogs

3 жовтня, 19:00, Dymchuk GallerySlightly Altered. SynchrodogsDymchuk Gallery представляє проєкт «Трохи змінені» українського дуету Synchrodogs. Серія фотографій була створена під час подорожі Карпатами і має на меті дослідити, як далеко зайшло втручання людини у начебто дикі території. Раніше ми писали про виставку «Трохи змінені» у французькому місті Арль. Раніше ми писали, що український дует Synchrodogs відкрив виставку у Франції.Вхід: вільний.

3 жовтняВідкриття виставки «(Ре)контексти. Історії»У межах програми «(Ре)контексти. Історії» художникам та художницям запропонували перенести спостереження за повсякденністю, колективними та особистими історіями у площину мистецьких проєктів.Запропоновані учасниками ідеї були допрацьовані та втілені за участю експертів. Виставка є результатом першої частини програми, друга частина та фінальна виставка відбудуться на початку 2020 року.Вхід: вільний.

ЗАХОДИ

2 жовтня, 19:00, IZONEАрт-Середа: Надія Парфан Artist-talkВ IZONE відбудеться artist-talk з режисеркою, культурною менеджеркою та громадською активісткою Надією Парфан. Надія також є співзасновницею міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86» та з 2018 року спільно з продюсером Іллею Гладштейном заснувала продакшен-компанію «Phalanstery Films».Вхід: вільний.

Світлина: Довженко-Центр

Світлина: Довженко-Центр

3 жовтня, Довженко-ЦентрЗустріч з кінознавцем Євґєнієм МарґолітомУ Довженко-центрі відбудеться зустріч з дослідником радянського кінематографа Євґєнієм Марґолітом, який представить в Києві свою нову книгу «У пошуках відповідей».Нове дослідження Євґєнія Марґоліта —це своєрідний путівник ключовими етапами історії кіно, в якому автор ретельно осмислює радянську кінематографічну спадщину.Євґєній Марґоліт — російський кінознавець українського походження. Закінчив філологічний факультет Луганського педагогічного інституту, аспірантуру Російського державного інституту сценічних мистецтв. Кандидат мистецтвознавства.Вхід: вільний.

4 жовтня, Харківська набережна, ХарківFrontier VR Art Festival Kharkiv. VR-partyУ Харкові стартує фестиваль про мистецтво та віртуальну реальність Frontier. VR Art Festival. Kharkiv. У межах фестивалю відбудеться VR-вечірка, де, окрім космічної музики, на учасників чекає також VR-перформанс та унікальний досвід поєданнання ритмів та технологій.Вхід: за реєстрацією.

4 жовтня, Львів

Фестиваль Тетраматика 2019

У Львові відбудеться Міжнародний фестиваль аудіовізуального мистецтва ТЕТРАМАТИКА. Цьогоріч програма складається з кількох мистецьких блоків: експозиції: Human aspect: on/off, виставки Time forward, two times back / Dot.to.dot, серії аудіовізуальних проектів «+100» та конференції Digital Culture.

Вхід: вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: