Вакансії

Мистецька афіша

exc-5dc893bb913dc6206edc2db7
exc-5dc893bb913dc6206edc2db7

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка найактуальніших подій в Україні та світі.

афіша11.jpg

ЛЕКЦІЇ

15 листопада, 17:00, галерея «Мистецтво Слобожанщини» 

Вікентій Пухарєв«II бієнале молодого мистецтва:сторонній погляд

Мистецтвознавець Вікентій Пухарєв під час лекції проаналізує мистецьке життя Харкова, найбільшої студентської столиці України. А також Пухарєв продемонструє аналітичний погляд дослідника на Другу бієнале молодого мистецтва. 

Вхід: вільний.

Світлина:  Facebook

Світлина: Facebook

ВИСТАВКИ

до 13  листопада, IZONE

Віталій Шупляк: Протираючи штани // Wearing out trousers

Резидент фонду IZOLYATSIA. Platform for Cultural Initiatives Віталій Шупляк презентує свій проєкт у просторі IZONE. «Протираючи штани» — це наступний етап у практиці художника, втілений в інсталяціях, відеороботах, рисунках. Твори торкаються питань формування ідентичності та зовнішніх впливів на неї, досліджують символи самоідентифікації та дигіталізацію суспільства.  

15 листопада о 19:00 Віталій проведе artist-talk.

Вхід: вільний.

З 15 листопада, Set

«Соня Делоне: ритм кольору»

Соня Делоне — одеситка єврейського походження, яка в ранньому віці поїхала з України до Санкт-Петербурга, а потім до Парижа. У своїй практиці вона працює з музикою і живописом, робить лекції й перформанси. Її авангардні ідеї втілювалися не тільки в образотворчому мистецтві, але і в дизайні, текстилі, моді, декораціях до театральних вистав тощо. Наразі одне з найбільших зібрань її робіт знаходиться у паризькому Центрі Помпіду.

Частиною виставки стала авторська студія «Сила творчості», що представляє художників і дизайнерів, які наслідують принципи підходу Делоне, і, як і вона, працюють на перетині сфер — дизайну одягу і мистецтва, функціонального дизайну й освіти, текстилю і декору.

Учасниками студії стали українські митці та мисткині Маша Рева, Флоріан Юр’єв, сестри Яся і Леся Хоменко, Оксана Левченя та французька художниця Ева Толуа.

Вхід: вільний.

15 листопада, Галерея «Цех»

Микола Білоус «ПОЛІСТИЛІЗМ»

Галерея ЦЕХ представляє новий проєкт Миколи Білоуса. Уже в самій назві закладена тонка іронія, оскільки творче бачення автора зовсім не є еклектичним. Художник уникає диктату фігуративності, задаючи настрій робіт за допомогою фарб, що зазвичай превалюють над сюжетом полотен, висловлюючи глибокі особисті переживання драматичною грою кольорів.

Вхід: вільний. 

15 листопада, 18:00, галерея MASLO, Хмельницький

Микола Карабінович «Солодка Яма»

Микола Карабінович у хмельницькій галереї MASLO представить персональну виставку «Солодка Яма». У фокусі художника ряд історичних персоналій, серед яких Ніколае Чаушеску, Енвер Ходжа, Муаммар Каддафі та Богдан Хмельницький. Залучаючи примари диктаторів й політичних лідерів, Карабінович розглядає природу влади та акцентує драму моменту її втрати. Виставка конструює сцену для спекулятивного історичного багатоголосся, де окремі голоси владних фігур об’єднані спільним простором. Таке місце автор описує як «солодку яму» — засмоктуюче липке провалля, куди повалені ті, хто поступився спокусі владою.

Кураторка: Ксенія Малих.

Вхід: вільний.

Триває до 8 грудня, Yermilov Centre, Харків

Євген Світличний | Бабаї Малярські міфологеми

Виставка «Бабаї: малярські міфологеми» виникла на перетині трьох сфер, суголосних авторському світовідчуттю – метафізичній напрузі між «культурою-історією-географією» рідного краю. «Бабаї» стали мистецьким артефактом, у якому ожила особиста та національна історія.

Вхід: вільний. 

Світлина:  Facebook

Світлина: Facebook

ЗАХОДИ

13 листопада, 19:00, PinchukArtCentre

Музична програма «Піднебіння»: виступ Назара Стеця

У PinchukArtCentre відбудеться  другий захід музичної програми «Піднебіння» — виступ Назара Стеця під назвою «Contra_BAСH». У межах його виступу старовинна сюїта Йоганна Себастьяна Баха для віолончелі перериватиметься сучасною музикою, що руйнує всі уявлення про класичну гармонію.

Вхід: за реєстрацією.

Світлина:  Facebook

Світлина: Facebook

14 листопада, 19:00,  Музей сучасного мистецтва, Херсон

«Чому в українському мистецтві є великі художниці» у Херсоні

У Музеї сучасного мистецтва у Херсоні відбудеться презентація книжки «Чому в українському мистецтві є великі художниці». Книга стала другою публікацією Дослідницької платформи PinchukArtCentre. Вона одна із спроб подивитись на місце жінки художниці у арт-просторі України. 

Вхід: вільний. 

14 листопада, 19:00, PinchukArtCentre

Дискусія «Харківська фотографія: до чого тут школа?»

Дискусія присвячена уточненню й аналізу засадничих принципів поняття школи у мистецтві та зокрема в історії української фотографії. Учасники дискусії: Андрій Авдєєнко, Костянтин Дорошенко, Михайло Педан, Галина Скляренко.

Вхід: за реєстрацією.

14 листопада,19:00, Сцена 6 

Фільм «Земля» (1930) в музичному супроводі Мар’яни Садовської

У Музеї кіно Довженко-Центру відбудеться показ фільму Олександра Довженка «Земля»  (1930) із живим музичним супроводом української співачки, театральної актриси, фольклористки та композиторки, Мар’яни Садовської.

Квитки: тут.

до 14 листопада, Cineteca Nacional, Мехіко 

«На лінії фронту. Українське мистецтво, 2013–2019 рр.»

У межах проєкту «На лінії фронту. Українське мистецтво, 2013–2019 рр.» у Мехіко пройде показ десяти українських та міжнародних документальних фільмів про останні шість років в Україні. Покази пройдуть в Cineteca Nacional — одному із важливіших кінотеатрів арт-кіно Мексики та Латинської Америки.

Проєкт організований кураторками із України, із резиденцією у Мексиці: Світланою Бєдарєвою, та Ганною Дейкуню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: