Вакансії

Мистецька афіша

exc-5dda36fb5fd0b302be14fb1d
exc-5dda36fb5fd0b302be14fb1d

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка найактуальніших подій в Україні.

ма21-01.jpg

ЛЕКЦІЇ

27 листопада, 19:00, Арт-центр Closer

ОБРАЗ | Тарас Каменной

Художник, кінорежисер і публіцист Микола Рідний розповість про художню практику Тараса Каменного. Митець знаходиться в площині соціально-критичного мистецтва та проявляється в широкому спектрі медіа: від графічних робіт до інсталяцій та акцій в публічному просторі. Вхід: за реєстрацією.

28 листопада, 19:00, PinchukArtCentre

Лекція «Архіви “Нової Сцени”: незалежна музика Харкова 1985–97-х»

Дослiдник, автор матеріалів про вітчизняний музичний андеграунд Олександр Клочков проведе лекцію на тему незалежної музики Харкова 1985 – 97-х. Вхід: за реєстрацією.  

29 листопада, 19:00, PinchukArtCentre

Лекція Володимира Кауфмана та перформанс Ярослава Футимського

Володимир Кауфман на лекції «Історія перформансу у Львові» розповість історію художнього перформансу у Львові від 80-х до сьогодні. Він охарактеризує особливості практик місцевих авторів та авторок (від Василя Бажая, Петра Старуха, Володимира Топія, Фонду Мазоха та себе до представників умовного «молодого покоління» львівських перформерів та перформерок) й функціонування таких ініціатив, як Дні мистецтва перфоманс у Львові (з 2007 року), Інститут Актуального Мистецтва (Львів, з 2007 року), Тиждень актуального мистецтва (Львів, з 2008 року).

У межах заходу відбудеться перформанс Ярослава Футимського «Тут було два прапори» (2019). Робота представляє собою — омаж перформансу Володимира Кауфмана і Володимира Костирка 1990-го року під час якого на стадіоні «Юність» у Львові художники перефарбували червоно-блакитний прапор Української Радянської Соціалістичної Республіки у жовто-блакитний прапор України. Вхід: за реєстрацією.

ВИСТАВКИ

 26 листопада,19:00, арт-центр Closer

ТУК ТУК ТУК. Виставка Саші Авербах

Саша Авербах презентує свої роздуми щодо природних осередків у межах міста. 

«Для мене це акт шерінгу, подарунок художника. Можливість відчувати і взаємодіяти з простором, що змінює свої масштаби і в той самий час залишається статичним. Ліс, сад, сквер — будь-який публічний простір трансформується в залежності від того, хто на нього дивиться. Вражає масштабом, коли спостерігаєш, і ніби стає меншим, коли повертаєшся до нього у спогадах. Я, в свою чергу, створюю маленьку копію в іншому просторі — галереї», — розповідає художниця.

Вхід: вільний.

до 26 листопада, The Naked Room

Ідемо задом наперед: Сергій Мішакін, Євген Нікіфоров

Сергій Мішакін та Євген Нікіфоров рефлексують про події на Майдані 2013 року. Митці розказують своє бачення подій.

Вхід: вільний.

Світлина: The Naked Room

Світлина: The Naked Room

ЗАХОДИ

26 листопада, 19:00, Український дім

Презентація книги «Постмедійна оптика.Українська версія»

У вівторок відбудеться презентація книги мистецтвознавиці Вікторії Бурлаки «Постмедійна оптика. Українська версія», виданої за підтримки Українського культурного фонду. Презентація відбудеться в межах виставкового кураторського проєкту «Медіазалежність. Українська версіям» (20.11–12.12.2019).

Вхід: вільний.

Світлина: Презентація книги «Постмедійна оптика.Українська версія»

Світлина: Презентація книги «Постмедійна оптика.Українська версія»

27 листопада, 19:00, PinchukArtCentre

Музична програма: виступ Олексія Шмурака та Бориса Панасенка

У середу відбудеться заключний захід музичної програми «Піднебіння» — виступ Олексія Шмурака та Бориса Панасенка. «Секретний сад» — це цикл музичних імпровізацій, підкреслено аматорських пісень, де поезія та музика, пуантилістична нарізка класичної і джазової музики та голос, змагаються у крихкості.

Вхід: за реєстрацією.

27 листопада, 19:00, IZONE

Арт-Середа: Дискусія-фотовиставка Вадима Лур’є — Людина і місце

Фотограф, фольклорист і візуальний антрополог Вадим Лур’є представить виставку документальної фотографії про подорож на Луганщину. На відкритті відбудеться дискусія про результати роботи групи журналістів-соціологів і фото-відео документалістів, що працювали на сході України в межах проєкту MemoGuides: Мирна трансформація конфліктів на пострадянському просторі (квітень-травень 2019)

Вхід: вільний.

27 листопада, 18:00, IZONE

Chill & Print: FALL in love

В IZONE пройде гаражна вечірка останньої п’ятниці кожного місяця. На CHILL & PRINT у гостей буде можливість надрукувати принти на папері (листівки, картон, обгортковий папір, стікери тощо) або текстилі (сумки, футболки тощо). У вартість входить білий папір, можете брати свої носії для друку, або придбати їх у нп місці.

Вхід: за передоплатою — 200 грн; у день заходу — 250 грн; реєстрація обов’язкова.

28 листопада, 15:00 в Одеський Художній Музей

«Чому в українському мистецтві є великі художниці» в Одесі

У Одеському художньому музеї відбудеться презентація книжки «Чому в українському мистецтві є великі художниці». Книга стала другою публікацією Дослідницької платформи PinchukArtCentre. Вона одна із спроб подивитись на місце жінки художниці у арт-просторі України. 

Вхід: вільний.

29 листопада, 19:00, Довженко-Центр

Заяць / Піпа / Чічкан / Цукренко

Подія відбувається у межах виставки Геніальні диЛЛетанти: субкультура 1980х років у Німеччині.Леся Заяць (художниця, співзасновниця Інституту нестабільних думок) , Олександр Піпа (музикант, який стояв біля витоків української панк-сцени), Ілля Чічкан (художник, один з найвідоміших представників української Нової хвилі 1990-х років) поговорять про андеграунд, неформалів, (транс)авангард, сквоти, контр-, суб- та іншу живу культуру 1980-90-х в Україні.

Модерує Альберт Цукренко, журналіст і музикант, фронтмен «Хамерман знищує віруси».

Open Call

Світлина: Set

Світлина: Set

Set та Благодійний фонд Кусум оголошують прийом заявок до 14 грудня

Стипендіальна програма та майстерні для художників та художниць.

Умови конкурсу:

CV та портфоліо на адресу [email protected]

Кінцевий термін подачі: 14 грудня

Оголошення результатів конкурсу: 18 грудня

Початок резиденції: 20 грудня

Для учасників та учасниць стипендіальної програми Благодійний фонд Кусум та Set відкривають мистецьку лабораторію, де художники/ці, куратори/ки та експерти/ки  будуть працювати разом, базуючись на прозорій, відкритій взаємодії, а ідеї формуватимуться колективно. Set Art Labоratory — спеціально обладнаний простір, пристосований для творчих потреб художників та художниць. Організатори мають на меті підтримати колаборації між художниками/цями, ініціювати обмін досвідом та світоглядними позиціями.

Лабораторія передбачає інтенсивну освітню програму з міжнародним викладацьким складом кураторів/ок та художників/ць. Шість учасників/ць мають можливість отримувати стипендію у розмірі 10 000 грн та працювати в лабораторії протягом п’яти місяців. Необхідні медіа для роботи надаються організаторами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: