Вакансії

Мистецька афіша

exc-5de38ff9fa7dda76812e369c
exc-5de38ff9fa7dda76812e369c

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка найактуальніших подій в Україні.

ма22.jpg

ЛЕКЦІЇ

3 грудня, 19:00, PinchukArtCentre

Лекція Алевтини Кахідзе та перформанс Валентини Петрової

У PinchukArtCentre відбудеться останній захід програми «Чотири історії українського перформансу». Лекторка Алевтина Кахідзе розповість про власну перформативну практику, аналізуючи один із перших своїх перформансів «Тільки для чоловіків, або суджений-ряджений, з’явись мені у дзеркалі», його вважають одним з перших феміністичних перформансів в Україні. 

У межах заходу  Валентина Петрова презентуватиме своє бачення перформансу«Тільки для чоловіків, або тільки для жінок» (2019 р.) в ігровій формі переосмислює перформанс Алевтини Кахідзе «Тільки для чоловіків, або суджений-ряджений, з’явись мені у дзеркалі» (2006 р.).

Вхід: за реєстрацією.  

3 грудня, 19:00, Closer

Постмодернізм(и) в США: від хіпстерів до хіпстерів

Максим Нестелєєв, перекладач, літературознавець, кандидат філологічних наук, прочитає лекцію про появу постмодернізму в Америці. Нестелєєв розповість про нове покоління американців, яке «любило джаз, але не любило танцювати».

Вхід: за реєстрацією.

4 грудня, 19:00, Closer

ОБРАЗ | Катя Лібкінд

Художниця Аліна Клейтман проведе лекцію про художницю Катю Лібкінд. Мисткиня отримала звання КМС з латиноамериканських танців і 2-й юнацький з парусного спорту. Катя займається не лише мистецтвом, а також сценографією. Більше про неї зможете дізнатися на лекції.   

Вхід: за реєстрацією.

5 грудня, 19:00, Closer

Відлюдник у Нью-Йорку: «американська мрія» Томаса Пінчона

У другій лекції з циклу відкритого лекторію «Американський літературний постмодернізм» Максим Нестелєєв розповість про Томаса Пінчона та метаісторичну концепцію творчості. Відвідувачі дізнаються про художнє картографування американського простору, трікстери та конспіратори в прозі Пінчона.

Вхід: за реєстрацією.

ВИСТАВКИ

4 грудня, 19:00, The Naked Room

Пустота дверей і вікон дозволяє кімнаті бути жилою

У новій виставці Анна Звягінцева покаже роботи, над якими вона працює останні декілька місяців. Художниця абстрагується від рисунка, що стала її авторською технікою. На виставці представлять кераміку та живопис. 

Вхід: вільний.

7 грудня, 17:00 в галереї Detenpyla, Львів

Ніч як протокол / День як обшук – Ярослав Футимський

Ярослав Футимський — український художник, працює з графікою, перформансом та інсталяцією. Свою виставку пресвятив Юрію Соколову, Платону Сільвестрову та Мирославу Ягоді.

Вхід: вільний (для зручності бажаючим відвідати галерею потрібно зателефонувати або написати листа та домовитись про зустріч).

до 12 січня, IZONE 

Ремонт: Надія Каабі-Лінке

«Ремонт» — інсталяція мисткині українського походження Надії Каабі-Лінке.

В українських реаліях інсталяція пропонує дослідницький погляд на складну геополітичну ситуацію в країні, оскільки, упродовж останніх років Україна боролася не лише за свою цілісність, а й за політичні свободи та демократію. 

Надія Каабі-Лінке народилась в місті Туніс, її мати українка, а батько — тунісець. Вона закінчила Туніський інститут образотворчих мистецтв у 1999 році та отримала у 2008 році ступінь доктора філософії за напрямом Мистецтво та Науки в Університеті Париж I Пантеон-Сорбонна.

Вхід: вільний.

ЗАХОДИ

4 грудня, 19:00, PinchukArtCentre

Показ фільму «Заповідник Асканія» та обговорення

У середу відбудеться показ та обговорення документального фільму «Заповідник Асканія», фільм представить його режисер Андрей Литвиненко. Асканія-Нова — це найбільший степовий заповідник Європи, він розташований у Херсонській області. Заповідник слугує домом різноманітних видів тварин. 

Вхід: за реєстрацією.

5 грудня, 19:00, PinchukArtCentre

Кураторська екскурсія виставкою «Заборонене зображення»

Арт-директор PinchukArtCentre та один із кураторів виставки «Заборонене зображення», Бйорн Гельдхоф, розкаже про проект, творчість Бориса Михайлова, Харківську школу фотогрфії, а також про історію, яка стоїть за створенням експозиції.  Мова екскурсії англійська.

Вхід: за реєстрацією.

7-8 грудня, Будинок кіно 

«Дух Баугаузу» на INTRO 2019

Фільм Bauhaus Spirit: 100 Years of Bauhaus розповість про життя студентів Баугаузу, шалені костюмовані вечірки, зіркових викладачів на кшталт Василя Кандинського та Пауля Клее, роль жінок у становленні школи та сміливі ідеї, які змогли розлетітися світом ще до того, як німецькі націонал-соціалісти домоглися закриття школи.

Квитки 7 грудня — sold out. 8 грудня — тут

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: