Вакансії

Мистецька афіша

exc-5ded6f18af06d83e3e55f76c
exc-5ded6f18af06d83e3e55f76c

Щотижнева рубрика «Мистецька афіша» — підбірка найактуальніших подій в Україні.

ЛЕКЦІЇ

10 грудня, 19:00, IZONE

Криміногенна ситуація в Радянській Україні (1919–1929)

Лекторка Оксана Міхеєва — історикиня, професорка кафедри соціології УКУ — представить дані, що характеризують загальну структуру злочинності та динаміку окремих видів правопорушень в радянській Україні в перші десять років її існування. Окрему увагу буде приділено дослідженням 20-х років та розробленим на їх основі підходам до розуміння та визначення так званих «соціальних відхилень» (проституції, гомосексуальності, самогубств). Також будуть розглянуті соціально-демографічні характеристики зареєстрованих правопорушників в контексті радянських декларацій про «буржуазний» характер злочинності. Вхід: за реєстрацією.

10 грудня, 19:00, Closer

Дон Делілло: співець змов і параної

Максим Нестелєєв — перекладач, літературознавець, кандидат філологічних наук — прочитає лекцію про американського есеїста та драматурга Дона Делілло. Лектор розповість про Італійський погляд на культуру і побут США; спорт як американська релігія;  сміття як головна метафора ХХ століття; «Білий шум» і потяг до смерті в прозі Делілло та убивство Кеннеді.

Вхід: за реєстрацією.

11 грудня, 19:00, Closer

ОБРАЗ | Сергій Ануфрієв

Ніколай Карабінович прочитає лекцію про одеського художника-концептуаліста Сергія Ануфрієва. 

Вхід: за реєстрацією.

Світлина:   ОБРАЗ | Сергій Ануфрієв

Світлина: ОБРАЗ | Сергій Ануфрієв

11 грудня, 19:00, Довженко-Центр

Андеґраунд 90-х — лекція О. Клочкова | перегляд архівних відео

У межах програми виставки «Геніальні диЛЛетанти» дослідник Олександр Клочков прочитає лекцію про українську андеґраундну сцену 1990-х.   

Вхід: за реєстрацією.

12 грудня, 19:00, Closer

Постмодерні казки для дорослих: Дональд Бартелмі та Роберт Кувер

У межах відкритого лекторія «Американський літературний постмодернізм» від літературної майстерні Бартлбі і Компанія у Closer відбудеться лекція присвячена американському постмодернізму. На четвертій лекції Максим Нестелєєв розповість про письменників-постмодерністів Дональда Бартелмі та Роберта Кувера.

Вхід: за реєстрацією.

ВИСТАВКИ

11 грудня, 19:00, IZONE  

Арт-Середа: Олександр Богомаз / Місто К. / Частина 1

У межах Арт-Середи відбудеться відкриття виставки Олександра Богомазома «Місто К./ Частина 1».  Проєкт одночасно про простір в колишньому радянського міста, типові панельні забудови, одноманітні дитячі майданчики, фарбовані шини, впізнавані бетонні огорожі. Серія робіт Олександра не лише про Київ та про безліч інших міст колишніх республік.  

Вхід: вільний.

Світлина:   Арт-Середа: Олександр Богомаз / Місто К. / Частина 1

Світлина: Арт-Середа: Олександр Богомаз / Місто К. / Частина 1

13 грудня, 19:00, Dymchuk Gallery

Kultur-Natur

До прокєту Kultur-Natur Леся Подерв’янського увійшли 7 живописних робіт, написаних протягом останніх двох місяців. У них художник поєднує реальне та фантазійне, розмірковуючи про слід людини в природному середовищі.

 Вхід: вільний.

 ЗАХОДИ

11 грудня, 19:00, PinchukArtCentre

Показ фільму «Моя бабуся з Марса» та обговорення

У PinchukArtCentre за підтримки 86PROKAT відбудеться показ документальної трагікомедії Александра Міхалковіча «Моя бабуся з Марса». Сюжет розповідає про історію однієї сім’ї на тлі анексії Криму і спричинених цим суспільно-політичних та побутових змін. Відвідувачі після показу матимуть можливість поставити питання режисеру через Skype.

Вхід: за реєстрацією.

13 грудня, 17:00, Народний музей хліба, вул. Вишгородська 19

20:00, Хлєбзавод 

Biennale of Contemporary Art Bread

Бієнале «Art-Bread» cтавить питання, котрі вже неодноразово лунали у проєктах Хлєбзаводу: переосмислення пострадянської спадщини, історії та міфів. 

Учасники: Єгор Анцигін, В’ячеслав Ахунов, Марина Гандиш, Максим Гончар, Євгеній Валюк, Анна Данчишин, Настя Діденко, Нікіта Дмитренко, Ольга Заремба, Анья Кисла,  Уте Кільтер, Євген Коршунов, Дарина Котляренко, Ярослав Леонец, Женя Лисняк, Вартан Маркарьян, Надя Мицкевич, Костянтин Мілітинський, Ганна Ольшевська, Вадим Панченко, Генадій Попеску, Анастасія Свириденко, Антон Селлешій, Артем Стрембіцький, Стас Туріна, Наталія Хананова, Максим Ходак, Семен Храмцов, Ілля Чулочнiков,  Євген Штейн, Віталій Шупляк, Krolikowski Art, група PLOT, Krolikowski Art.

Вхід: вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: