Вакансії

Археологічний музей у Трипіллі продовжив працювати попри війну 

@discover.ua
@discover.ua

Київський обласний археологічний музей у селі Трипілля заявив, що працюватиме й далі. Про це інституція пише на своїй фейсбук-сторінці.

«Музей продовжує працювати. Наша ціль зберегти нашу історію, пам’ять про події, що були. Зберегти пам’ять народу, без підміни понять як це намагалися зробити в радянський час», — зазначає музей.

Також працівники пообіцяли, що щодня будуть розповідати одну подію, повʼязану з місцевістю, яка «стала маленьким кроком у загальній історії, але великими подіями в житті людей». У якому саме форматі це відбуватиметься музей поки не уточнив.

Київський обласний археологічний музей у селі Трипілля є єдиним обласним археологічним музеєм в Україні. Інституція має три експозиційні зали: у двох представлена історія людства від Кам’яної доби до поч. XX ст. на території Київської області, а третій зал присвячений трипільській культурі.

Також до відновлення роботи закликав і прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. На його думку, перебудова економіки під нові реалії має стати ключовим фундаментом для перемоги.

«Закликаю всіх — хто може працювати та має роботу — працюйте. Хто має бізнес на територіях, де немає активних бойових дій — відновлюйте діяльність. Ви — частина економічного фронту. І зараз ви потрібні державі як ніколи», — повідомляє голова уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: