Вакансії

Археологи знайшли в Китаї 20 нових теракотових воїнів

Теракотові воїни місто Сіань, 2009 рік @artnews
Теракотові воїни місто Сіань, 2009 рік @artnews

Археологи виявили понад 20 нових теракотових воїнів у натуральну величину в китайському місті Сіань. Оскільки скульптури знайшли в ямі навколо секретної гробниці, припускають, що фігури віком 2200 років були створені для захисту першого імператора Китаю Цінь Шихуанді у потойбічному світі.

Серед знайдених обʼєктів виявилися постаті генерала та військового офіцера середнього рангу. Гробниця має загальну площу 14 260 м2. Археологи припускають, судячи з щільності розташування артефактів, у ході розкопок вдасться знайти ще понад 6 тисяч теракотових фігур людей та коней.

У 1974 році теракотову армію виявили ​​місцеві фермери, які намагалися викопати колодязь приблизно за півтора кілометра від гробниці імператора. Наразі армія складається з 8 тисяч фігур, похованих з арбалетами, списами та мечами. На думку науковців, для її створення знадобилося 700 000 робітників, які працювали протягом 30-40 років. 

Цінь Шихуанді став імператором у 247 році до н.е. Вважається, що він мав армію з понад 500 000 осіб. За своє правління він об’єднав Китай та побудував Велику китайську стіну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: