Вакансії

Архітектор Apple Park розпочав роботу над проєктом реконструкції Харкова

@royaldesign.ua
@royaldesign.ua

Під час розмови з Харківським міським головою Ігорем Тереховим архітектор Норман Фостер заявив, що вже почав працювати над планом відновлення Харкова після війни. Як повідомив Терехов, у місті зруйновано близько 25% адміністративних і житлових будівель, а особливих пошкоджень зазнали Пʼятихатки, Рогань та Північна Салтівка. Про це на своїй сторінці у фейсбуці пише Харківська міська рада.

За словами архітектора, першим кроком буде генеральний план міста, повʼязаний з регіоном, з метою обʼєднати спадщину минулого з «найбажанішими та найзеленішими елементами інфраструктури і будівель» — тобто створити місто майбутнього та планувати своє життя на десятиліття вперед.

«У розпал пандемії Лондон оновив генеральний план, в основі якого лежав проєкт, введений в експлуатацію у найпохмуріші дні Другої світової війни. Генеральний план — це акт впевненості у завтрашньому дні для майбутніх поколінь», — зазначив Норман Фостер.

Нещодавно ми писали, що британський архітектор Норман Фостер готовий взяти участь у відновленні Харкова після закінчення війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: