Вакансії

Архітектор Хірокі Мацура розробить майстер-план Ірпеня

Зруйноване військами РФ місто Ірпінь, Київська область. Фото: АР
Зруйноване військами РФ місто Ірпінь, Київська область. Фото: АР

Архітектор і урбаніст Хірокі Мацура розпочне роботу над стратегією просторового розвитку (майстерпланом) Ірпеня. Про це повідомив голова Інвестиційної ради й колишній мер міста Володимир Карплюк.

Архітектор побував в Ірпені, де зустрівся з міським головою Олександром Маркушиним. Вони обговорили відновлення інфраструктури міста, зруйнованої внаслідок російської окупації та домовилися про співпрацю. Згодом Мацура представить майстер-план міській владі Ірпеня, в якому будуть підкреслені особливості міста.

Хірокі Мацура в Ірпені. Фото: MADMA urbanism+landscape

«Я був в 10 містах України. Це найкраще місто, яке я бачив. Для нас, для урбаністів, Ірпінь — це місто мрії. Я зрозумів, чому молоді сім’ї переїжджають сюди», — розповів Мацура.

Хірокі Мацура — архітектор і урбаніст японського походження, засновник  архітектурного та містобудівного бюро MADMA urbanism+landscape та MASA architects. Нині живе в Нідерландах, де викладає в Академії архітектури Амстердаму та  Академії архітектури та містобудування в Роттердамі. У свій час був запрошеним експертом Харківської школи архітектури та членом журі українських архітектурних конкурсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: