Вакансії

Art Basel запустить новий артʼярмарок у Парижі в жовтні 2022 року

Виставковий павільйон Гран-Пале @paris-life.info
Виставковий павільйон Гран-Пале @paris-life.info

Компанія Art Basel повідомила, що в жовтні цього року запустить новий артʼярмарок у виставковому павільйоні Гран-Пале. Так Париж стане четвертим містом, де Art Basel проведе виставку, після швейцарського Базеля, Маямі та Гонконгу.

Перший ярмарок Art Basel у Парижі витіснив головний французький ярмаррк FIAC, який відбувався у Гран-Пале з 1975 року. Це сталося після того, як у грудні 2021 року виставковий павільйон оголосив відкритий конкурс пропозицій на оренду свого простору. Перемогу в конкурсі отримав ярмарок від Art Basel, за місце проведення з яким конкурувала французька компанія RX Global (організатор FIAC та Paris Photo). Семирічний договір з локацією змогли укласти ярмарки Art Basel і Paris Photo. Ця подія у системі художніх ярмарків означає, що FIAC втратила своє звичайне місце проведення, а провести Paris Photo RX Global у Гран-Пале зможе в листопаді 2022 року. Інформація щодо нової локації для FIAC наразі не повідомляється.

Гран-Пале опублікував конкурс на тендер лише тоді, коли представники Art Basel виявили зацікавленість у жовтневих датах. Компанія RX Global, яка раніше не мала контракту з локацією, отримала відмову від виставкового павільйону в проведенні FIAC у жовтні 2022 року. Таке рішення посадових осіб Гран-Пале компанія назвала «поспішним та хибним».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: