Вакансії

Артінституції Німеччини беруть участь в екопроєкті з вивчення впливу на клімат

ібрання скульптури в Дрездені ©wiki
ібрання скульптури в Дрездені ©wiki

19 артінституцій Німеччини взяли участь в проєкті для дослідження впливу на клімат та шляхи мінімізації негативного впливу. Він фінансується Федеральним фондом культури, а кожен із закладів отримав по 120 тисяч євро.

Серед учасників проєкту: Міська галерея у будинку Ленбаха, Музей Фолькванг і Державні художні зібрання Дрездена, крім музеїв участь в дослідженні беруть бібліотеки, концертні зали та історичні пам’ятки. Перше завдання для інституцій — проведення перевірки будівель, ефективності їх використання та оформлення отриманих результатів. Кожен учасник має визначити точний обсяг фактичних викидів діоксиду вуглецю, оскільки багато історичних та післявоєнних будівель  страждають від неефективного використання енергії. «Цілі Паризької угоди по клімату можуть бути досягнуті тільки в тому випадку, якщо ці цілі будуть розумітися як завдання всього суспільства», — йдеться в заяві Федерального фонду культури. «Вплив артінституцій на клімат в Німеччині — це сліпа пляма, яка привертає все більше уваги». Серед інших завдань проєкту: зрозуміти, наскільки часто об’єкти віддають на міжнародні виставки, чи завжди потрібні кур’єри-люди, як часто куратори повинні їздити у відрядження.

У межах ініціативи на весні 2021 року проведуть три семінари, присвячені утилізації відходів і відновленню ресурсів у сфері культури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: