Вакансії

Артпростір у Гаазі відмовився від проведення виставки з роботами українських художників 

Роботи Маши Шубіної @vogue
Роботи Маши Шубіної @vogue

Нідерландський артпростір у Гаазі відмовився від проведення виставки «Захоплений будинок» з роботами українських художників, створеними під час повномасштабної війни. Інституція пояснила свою відмову «занадто політичною» темою проєкту. Про це пише кураторка експозиції Катя Тейлор у своєму інстаграмі

У коментарі для Wonderzine вона розповіла, що спочатку артпростір запропонував «змінити контент» виставки. Тоді кураторка попросила вказати, що саме здається «занадто», і вже разом подумати, що можна зробити. Тейлор наголосила, що в експозиції немає завдання «розливати кров по галереї, а є завдання розповідати про проєкт на широку аудиторію». Однак артпростір не пішов на такі умови та відмовив у проведенні виставки.

«В Європі немає відчуття, що це їхня війна. Або що вона прийде до них, або що якось на них вплине. Мені здавалося, що Гаага, де “вершиться справедливість”, повинна краще за багатьох розуміти важливість того, що відбувається. (…) Україна є в інфополі, але до нас ставляться відсторонено, обережно. Україна — відмінний спосіб підтримати смолток і показати, що ти в контексті. Але розуміння того, що відбувається, часто поверхове, поблажливе», — пише Катя Тейлор.

Метою виставки є спонукання міжнародної аудиторії до діалогу про Європу як про «наш спільний будинок. Експозиція містить понад 200 робіт українських художників, серед яких: Алевтина Кахідзе, Тіберій Сільваші, Влада Ралко, Ігор Гусєв, Антон Логов, Гамлет Зіньковський, Kinder Album й інші. Проєкт вже представили у берлінському артцентрі Alte Münze.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: