Вакансії

Артспільнота занепокоєна планом уряду Великобританії реформувати BBC

Артспільнота гнівно відповіла на пропозиції уряду Великобританії щодо реформування моделі фінансування BBC. Міністр культури Великобританії Надін Дорріс пропонує скасувати ліцензійний збір з телеглядачів цього каналу з початку 2028 року.

У найближчі два роки ліцензійний збір залишатиметься на одному рівні — 159 фунтів (217 доларів) на рік — і не індексуватиметься згідно з інфляцією. Це означає суттєве скорочення доходів BBC. Гроші, отримані від ліцензійного збору, йдуть на оплату програм та послуг компанії, а саме: телебачення, радіо, вебсайт BBC, подкасти тощо.

На думку мистецтвознавця та автора книги «The World According to Colour» Джеймса Фокса, програми BBC про мистецтво вже кілька років перебувають під тиском, а скорочення бюджету матиме дуже серйозні наслідки не лише для компанії, а й для ширшого культурного життя нації.

Також арткритик і режисер Sunday Times Вальдемар Янущак написав у своєму твіттері: «Чи є хоч щось, що вони [уряд] не знищать? Як кінорежисер, який багато працює за кордоном, можу сказати, що у всьому світі шанують і заздрять BBC. За винятком, здається, дітей і вандалів нашої влади».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: