Вакансії

«ательєнормально» та студія «ТРОЯНДА» представлять проєкт у Музеї Ханенків

Роботи Євгена Голубєнцева
Роботи Євгена Голубєнцева

Учасники та учасниці «ательєнормально» разом із студією «ТРОЯНДА» створили спільний проєкт, який покажуть в київському Музеї Ханенків. 

«“Це мені можна” — сказав Валентин Петрович (Радченко), художник з “ательєнормально”. І ми сподіваємося, що нам теж. Виявилось, що ми достатньо сміливі художники та художниці не лише тому, що спробували копіювати китайську вазу XIIV століття, а й тому, що збираємося показати, що з того вийшло. Було абсолютно необхідно винести нове за рамки музею, тому наслідувати музейну експозицію ми збираємося на вулиці, у внутрішньому дворі», — пише учасниця «ТРОЯНДИ» Ольга Гайдаш. У ході роботи над проєктом учасники обмінювалися досвідом та знаннями та працювали з новими матеріалами. 

Відкриття відбудеться у четвер, 7 жовтня, з 5-ої по 7-му годину вечора у дворі Музею Ханенків, за адресою: вулиця Терещенківська, 11.

«ательєнормально» засновано у 2018 році після  майстер-класів, ініційованих Гете Інститутом в Україні у партнерстві з німецьким дослідницьким центром Touchdown21, фондом ДаунСиндромУкраїна та кураторським колективом Єлізавети Герман та Марії Ланько. Майстерня об’єднує художників з/без синдрому Дауна навколо роботи з текстом, перформансом та візуальним мистецтвом. 

Студія «ТРОЯНДА» — презентація студії відбулася у 2019 році у галереїThe Naked Room. Засновниці Ольга Гайдаш та Ганна Рябова працюють на перетині ужиткового мистецтва та перформативних практик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: